Un roman deopotrivă amuzant și trist

399
calatoria mea cu charlie roman

logo carte rubrica leviathan.ro”Călătoria mea cu Charlie” de Mark Lowery, în traducerea lui Bogdan Voiculescu, este recenta apariție a Editura Pandora M din București.

Viața este frumoasă și merită trăită din plin nu este doar un slogan siropos menit să ne facă să mergem înainte atunci când știm că nimic nu mai poate fi la fel. Acesta este mesajul transmis de Charlie, un băiețel deosebit și companionul personajului principal al cărțiiCălătoria mea cu Charlie” de Mark Lowery.

Charlie s-a născut prematur și e un miracol că a supraviețuit. Este un puști neastâmpărat și pus pe șotii care își ține mereu fratele în alertă. Charlie și fratele lui mai mare, Martin sunt însă cei mai buni prieteni. Iar atunci când Martin hotărăște să plece într-o călătorie absolut specială, un drum de 678 de kilometri din Preston până în vârful peninsulei Cornwall, nu realizează cât de mult îi va schimba viața acest voiaj. La destinație nu îi așteaptă doar un delfin într-un port ci altceva absolut copleșitor.

Călătoria mea cu Charlie de Mark Lowery este un roman minunat, amuzant și trist deopotrivă… o poveste înduioșătoare despre bunătate și pierdere.” – ”The Sunday Times”.

Martin despre Charlie: ”Asta aș spune despre Charlie: «Vede prost cu un ochi, are un cap imens, sforăie ca un hipopotam, se îmbolnăvește des, are gusturi ciudate la mâncare și o memorie oribilă, e mereu fără suflare din cauza astmului, firav și impertinent, nu e în stare să facă nimic de unul singur și nici să se concentreze mai mult de două secunde, cu mintea pe dos și nu pricepe ce este pericolul. Prietenul meu cel mai bun din absolut toată lumea».”

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.