13 februarie, „Ziua Mondială a Radioului”

36
ziua internationala a radioului

fila de calendar rubrica leviathan.ro„Ziua Mondială a Radioului” marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946.

UNESCO a luat decizia de marcare a acestei zile pentru a proclama cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja factorii de decizie în accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întreg mapamondul. Iniţiativa instituirii acestei zile a venit de la Academia Spaniolă de Radio, a fost proclamată la 3 noiembrie 2011, de către cea de-a 36-a Conferinţă generală a UNESCO și ratificată de Adunarea Generală a ONU la 14 ianuarie 2013.

Ediția World Radio Day 2021 a cărei tema principală este „Lumea nouă, radioul nou”, este centrată în jurul renașterii radioului în cadrul unei crize globale, pandemia COVID-19 oferind radioului trecerea de la un rol secundar, la un rol principal în care a devenit o adevărată linie de salvare pentru familii și comunități, găsind o modalitate de a se adresa tuturor categoriilor de vârstă.

În România se serbează „Ziua Naţională a Radioului” la 1 noiembrie, dată la care, în 1928, se inaugura postul naţional de radio din România, la ora 17.00 fiind difuzată prima emisiune a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică (primul nume al Radioului public).

Arhiva rubricii Filă de calendar

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.