Cine sunt eu, „Nino Nino”?

92
Brăila, 20 martie 2021
Brăila, 20 martie 2021

logo zambetul uneste articoleBucurie mare sâmbătă, 20 martie 2021, la întâlnirea copiilor de la grupul artistic „Nino Nino” deoarece la activităţile periodice ale grupului a revenit Ema Popîrlan (Greieraş), fetiţa de 10 ani care, de mai bine de 6 luni, a fost izolată în apartamentul în care locuieşte cu sora ei, prin grija Centrului  de Plasament pentru Minori „Brânduşa” din Brăila, toate fetele de acolo fiind testate pozitiv cu virusul Covid 19. Acum, ea se simte excelent şi imediat ce a apărut pe uşă, „a intrat în pâine”.

Vă reamintim că Greieraş este prima fetiţă care s-a înscris în acest grup în urmă cu aproape doi ani şi este unul dintre cei mai activi copii la toate acţiunile grupului „Nino Nino”.logo bibl jud braila

Conform planului de desfăşurare stabilit de curând, întâlnirea a început cu discuţii şi iar discuţii, adică cu o şedinţă în care s-a pus în prim plan realizarea spectacolului Speranţa Nino Nino pe care grupul îl pregăteşte pentru 1 Iunie 2021, ziua în care copiii vor lansa cartea scrisă şi ilustrată de ei, „Nino Nino” şi poveştile copilăriei, apărută la Editura Leviathan.

Lică Barbu, alias Şefulicuţă, nici nu a apucat să înceapă şedinţa că bunica lui Matei-Albert Radu, Mioara Gurău, a dăruit copiilor fursecuri şi alte dulciuri, aşa cum o face la fiecare întâlnire atunci când îşi însoţeşte nepoţelul la „Nino Nino”.

Apreciem mult acest gest de generozitate şi-i mulţumim cu drag pentru daruri, dar şi pentru că este mereu cu sufletul aproape de aceşti copii.

Pentru că ieri s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Fericirii, în cadrul discuţiilor s-a pus întrebarea Ce este fericirea?”. Răspunsurile copiilor au venit spontan, emoţionant şi nu am vrea să intrăm în detalii pentru că acest articol ar deveni un roman, iar activitatea de ieri ar trebui relatată cu prea multe amănunte.

De ieri am pășit în primăvara astronomică, iar semnul a fost echinocţiul de primăvară. Cu acest prilej Şefulicuţă i-a întrebat pe copii ce este acest fenomen astronomic.

Surprinzător, copiii ştiau tot despre asta, chiar şi mai mult decât Şefulicuţă.

După obişnuitele repetiţii pentru spectacol, copiii şi-au pus lor înşişi întrebarea Cine sunt eu?”. Răspunsul fiecăruia a fost înregistrat pe un film pe care îl puteţi viziona, fiind ataşat la acest articol.

Pupici de la „Nino Nino”!

Aventura „Zâmbetul uneşte” continuă!

„Nino Nino”, imagini din tipografie, click aici.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.