Concert al laureaţilor concursului naţional „Mihail Jora”, Dimitri Malignan (pian) şi Gloria Tronel (soprană) la Paris (21 martie 2017)

1062
Gloria Tronel soprano Dimitri Malignan piano concert Paris

Marţi, 21 martie 2017, de la orele 19:30, Sala Bizantină a Palatului de Béhague, reşedinţa Ambasadorului României în Republica Franceză (123 rue Saint-Dominique, 75007 Paris) va găzdui un concert de pian şi voce al laureaţilor Concursului NaţionalMihail Jora„, Dimitri Malignan (pian) şi Gloria Tronel (soprană).

Programul concertului:

Vorrei spiegarvi, oh Dio! – Wolfgang Amadeus Mozart

„Air des Clochettes”- Léo Delibes

Sonata n° 1 in f# minor, op. 11 – Robert Schumann

– „Introduzione (Un poco Adagio)/ Allegro vivace”
– „Aria”
– „Scherzo (Allegrissimo) e Intermezzo (Lento)”
– „Finale (Allegro, un poco maestoso)”

Villanelle – Eva Dell’Acqua

„Air d’Olympia” (Le contes d’Hoffmann) – Jacques Offenbach

Intrarea este gratuită, in baza rezervării prealabile obligatorii realizate la telefon 06 16 19 19 35 sau prin intermediul adresei de e-mail: andrea.malignan@gmail.com. Din motive de securitate, accesul se va face doar în urma confirmării și în baza unui document de identitate prezentat la intrare.

Soprana Gloria Tronel îşi începe formaţia muzicală la Conservatorul din Bordeaux (Franţa) în clasele de balet, pian, teorie şi în Corul de Copii al Operei Naţionale din Bordeaux. În anul 2012, Gloria Tronel este admisă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în clasa de canto a prof. univ. dr. Eleonora Enachescu, iar din anul 2015, în clasa prof. univ. dr. Bianca Manoleanu.

A obţinut, între altele, Premiul I la secţia Canto a Concursului „Mihail Jora„, ediţia a XXVI-a (2016) şi Premiul Special de Încurajare al juriului la Concursul Internaţional de Canto din Marmande (Franţa). Tot în 2016, Gloria a jucat în opera „Răpirea din Serai” de Wolfgang Amadeus Mozart, în rolul Blondei. În afara acestei instituţii, va avea diferite recitaluri, dintre care unul este prevăzut la Opera Naţională din Bordeaux, şi va debuta la Opera Naţională Română Cluj-Napoca în rolul lui Cotosman din opera „Motanul Încălţat” de Cornel Trailescu.

Pianistul Dimitri Malignan s-a născut la Paris în anul 1998, într-o familie de origine română. A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani cu primul său profesor Nicolas Horvath. S-a remarcat foarte repede în cadrul concursurilor naţionale şi internaţionale de pian din Franţa, fiind laureatul a 20 de premii. A început să studieze la Ecole Normale de Musique de Paris „Alfred Cortot” în 2009, fiind înscris direct în ciclul profesional şi obţinând diplomele de pian, muzică de cameră şi analiză muzicală cu brio.

Dimitri Malignan este laureatul multor concursuri internaţionale, printre care Concursul „Mihail Jora„(2016); Concursul Anton Garcia-Abril, Spania (2011); Concursul Bradshaw & Buono, New-York, (2010) ş.a. Pianistul, prezintă programe variate şi îşi îndreaptă în special atenţia asupra pieselor puţin cântate sau chiar necunoscute. Astfel, are în repertoriu peste 120 de lucrări compuse de 30 de compozitori diferiţi.

Evenimentul de la Paris este organizat de Societatea Muzicală în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Paris şi Ambasada României în Republica Franceză.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.