Concert susținut de mezzo-soprana Laura Cabiria și de organista Anna Gevorgyan la Istanbul (22 iulie 2017)

704
Laura Cabiria Anna Gevorgyan Istanbul

Sâmbătă, 22 iulie 2017, începând cu orele 20:30, la Catedrala Franciscană ”Sf. Anton” (St. Antuan Katolik Kilisesi) din Istanbul, aflată pe Bulevardul Istiklal, principala arteră pietonală a metropolei, va avea loc un recital inedit susținut de mezzo-soprana româncă Laura Cabiria și de organista armeană Anna Gevorgyan.

Evenimentul care aduce laolaltă două valoroase artiste, cu o experiență bogată în concertele de muzică sacră, beneficiază de susținerea Institutului Cultural Român Dimitrie ”Cantemir” de la Istanbul și are rolul de a promova dialogului intercultural.

Mezzo-soprana Laura Cabiria este născută la București, unde a studiat pianul la Liceul de artă ”George Enescu“ și canto la Conservatorul ”Ciprian Porumbescu“. A cântat pe numeroase scene, printre altele, pe scena Ateneului Român din București și a Teatrului de Operă Maghiar din Cluj, precum și pe scena operei din Köln. Repertoriul ei cuprinde atât roluri de operă, cât și oratorii, cantate și lieduri. Cu ansamblul Eurondo a participat cu mare succes și la Festivalul Johann Strauss de la București și pe multe scene din Germania. În prezent se dedică atât pedagogiei vocale, cât și concertelor de muzică religioasă.

Programul recitalului:
Giuseppe GiordaniCaro mio ben
Antonio VivaldiGloriaîin Re major – Domine Deus, Antonio VivaldiGloria în Re major – Qui sedes,
Giulio CacciniAve Maria
Alessandro StradellaPietà Signore,
César FranckPanis Angelicus
Johann Sebastian Bach / Charles GounodAve Maria
Antonio Vivaldi – Stabat Mater – Amen.

Anna Gevorgyan a absolvit secțiile de Compoziție și Orgă ale Conservatorului de Stat din Yerevan (2005). A fost profesor de muzică și dirijor de cor la liceele cu profil vocațional artistic (2010–2011), editor șef al ziarului „Yerajisht” adresat comunității de muzicieni (2005–2008) și profesor la Academia de Muzică, Dans și Balet Tan Sağtürk Istanbul (din anul 2016). A participat la prestigioase festivaluri internaționale de muzică, a publicat numeroase articole și cercetări în publicațiile de specialitate.

Intrarea este liberă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.