Confesiuni pe Aleea Prieteniei

92
Nino Nino Braila

logo zambetul uneste articoleÎn perioada de izolare, fetele de la grupul artistic „Nino Nino” au fost foarte active online prin ceea ce v-am relatat periodic, dar, fizic, nu s-au întâlnit niciodată.

Lică Barbu le-a invitat marți, 9 iunie 2020, în părculeţul din faţa Bibliotecii judeţene „Panait Istrati” din Brăila, motivând că trebuie să le restituie tricourile pregătite mai demult pentru imprimare cu sigla „Nino Nino”, dar tricourile au rămas mici, pentru că ele au crescut. Întâlnirea a fost totuşi eficientă, cu discuţii privind noi planuri de activitate, cu toate că au venit la întâlnire doar câteva fetiţe.logo bibl jud braila

Grupul pregăteşte o carte cu titlul Nino Nino şi poveştile copilăriei, carte scrisă şi ilustrată de fetiţe pe care dorim să o lansăm în această toamnă, în cadrul unui spectacol susţinut de grupul artistic „Nino Nino”, dacă acest lucru va fi posibil.

De asemenea, s-a lansat ideea montării unui flashmob pe care grupul artistic îl va prezenta în diferite locuri din Brăila. Cu toate greutăţile întâmpinate în această perioadă, privind locurile de întâlnire pentru repetiţii, sperăm să rezolvăm şi această situație.

A doua întâlnire a grupului a fost organizată duminică, 14 iunie 2020, în Parcul Monument din Brăila. Vremea ploioasă n-a ţinut cu noi şi întâlnirea, din păcate, a eşuat.

Dar nu-i nimic, „Nino Nino” merge înainte şi a doua zi, pe 15  iunie 2020, soarele, în prietenia lui, ne-a invitat la o întâlnire în acelaşi parc şi în acelaşi loc.

Motivul aparent al întâlnirii a fost o pizza, dar şi ieşirea în aer liber, la joacă, cu bucuria revederii. Adevăratul pretext însă a fost o plimbare pe o aleea a parcului, denumită simbolic Aleea Prieteniei, unde Lică Barbu a luat de mână fiecare fetiţă şi împreună s-au confensat într-un mănuchi de gânduri. Fiecare a avut ceva de spus, fiecare și-a deschis inima. Sinceritatea, afecţiunea lor faţă de acest grup, faţă de nivelul artistic al fiecărei fetiţe, faţă de prietenia lor în această familie numită „Nino Nino”, faţă de ele însele, faţă de năzuinţele lor în viaţă, a fost firul magic al unei confesiuni dintre două generaţii prinse mână-n mână, pe un drum numit simbolic Aleea Prieteniei.

Fetiţele şi-au eliberat gândurile ţinute în frâu de unele temeri şi au înţeles cine sunt, au înţeles că prietenia este o putere care poate să le fie călăuză în viaţă.

Lică Barbu a păşit pe alee de mână, pe rând, cu Ema Popîrlan, Ilaria Turea, Giada Turea, Cristina Eutalia Mincu, Nira Guedenon, Marina Karina Christine Zaharia, Roxana Ioana Dan şi Andreea Rocsana Scară. Pe Andreea Scară am lăsat-o intenţionat la urmă pentru că mâine, 17 iunie 2020, este ziua ei de naştere şi o felicităm cu milioane de pupici. De ce? Simplu. Pentru că o iubim. La mulţi ani, Roboţico!

La momentul ,,pizza”, cu suc, prăjituri şi vată pe băţ, Lică Barbu a pus în discuţie realizarea cât mai repede posibil a volumului, pentru că publicarea necesită timp. În acest scop, s-a lansat provocarea în rândul fetiţelor care desenează, pentru realizarea unui desen pentru coperta cărţii şi, de asemenea, să contribuie şi cu alte creaţii literare (poezii, povești etc.).

A fost o zi minunată de iunie cu parfum de tei şi dor de copilărie. „Nino Nino” mirosea a prietenie.   

zambetul uneste fb

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.