„Cuvântarea lui nea Nicu cu ocazia ivită de Anul Nou” de Lică Barbu

147
pamflet lica barbu

La cererea mai multor nostalgici, publicăm în reluare cuvântarea răposatului tovarăş Nicolae Ceauşescu, mult iubitul şi stimatul unora care şi acum îi urmează linia politică. Ura!

Dragi tovarași și pretini, cetățeni ai Republicii Socialiste România sau ce a mai rămas din ea!

Încheiem anul 2020 cu importante realizări în dezvoltarea forțelor de îmbogăţire pe spinarea altora și în ridicarea gradului general de prostire al patriei noastre multila… (bâlbâială indescifrabilă)… multilateral furată. (Reparat la montaj).

Şi în acest an, poporul român, sub conducerea gloriosului nostru Guvern Comunist, în frunte cu infractori de seamă, nu d-ăia de terchea-berchea, de hoţi comunitari, a obţinut noi căi de a-i obliga pe români să plece urgent dincolo de hotarele patriei, din cauza dispariţiei producţiei industriale, agricole, a locurilor de muncă, dezvoltând sărăcia generală a țării noastre. (Rânjet larg de răzbunare).

S-au obţinut succese importante în demolarea ştiinţei, învăţământului şi culturii – factori fundamentali ai prostiei politice, economice şi sociale. Nici eu nu aş fi reuşit mai bine. În anul pe care îl încheiem s-a realizat un volum important de investiţii în minciuni, în hârtii aiurea, în iluzii de autostrăzi fără străzi, în alte sectoare ale baronilor locali, precum şi în domeniul construcţiilor de vile, piscine şi a altor aşezăminte care lasă gura apă tutulor… tuturol… tutu… (cuvânt tăiat şi răstăiat, dar degeaba)… tutulor bogătaşilor lumii.

În concordanţă cu politica generală a partidului de guvernământ şi a multor pupincurişti ai acestui partid, în acest an a început majorarea retribuţiilor şi a pensiilor colegilor din partid, a celor care habar n-au de ce sunt aleşi de români, dar care beneficiază de banii milioanelor de oameni.

Acum, la începutul noului an 2021, în numele poporului român, adresăm tuturor statelor şi popoa­relor lumii chemarea de a mai fura ce mai e încă de furat în România, cu comisioane grase oferite factorilor de răspundere, ca până şi cel mai sărac primar să aibă o bancă, mii de hectare de pădure, teren arabil şi vilă în Madagascar.

Să fie accentuată împărţirea lumii în bogaţi şi fraieri. Fără fraieri nu există bogaţi. Trăiască! Uraaaa! Apreciez în mod special munca de manipulare şi de minţire a telespectatorilor, prin vajnicele colective de la televiziunile româneşti care, prin căi doar de ele ştiute, au reuşit să mă întreacă la abureala poporului. Fără ele nu trăiam simbolic în mintea poporului român.

Cu prilejul Noului An, vă adresez, dragi compatrioţi, cele mai calde urări răzbunătoare, că doar v-am spus ce v-am spus atunci, pe 25 decembrie 1989, dar voi nu. Acuma, na! Nu v-au plăcut salam cu soia şi ,,adidaşi”. Poftă bună la sarmale cu carne de porci spanioli şi la cozonac turcesc!

Doamne-ajută că v-aţi construit măcar o catedrală!

Vă doresc, dragi tovarăşi, din toată ura mea, îm­plinirea tuturor regretelor pe care nu le-aţi avut atunci când m-aţi împuşcat, satisfacţii depline în şomaj, multe medicamente şi multă nostalgie!

Nu strigaţi ,,Ura!” căci, uite, unde v-a adus ura. Şi nici nu aveţi cum cu măştile alea pe faţă.

Hi, hi, hi! Ce simpatici sunteţi! (Aplauze din off şi jale mare).
La mulţi ani comunişti în continuare!­

A consemnat reporter de serviciu, nebăut, nemâncat – Lică Barbu.

Acest text este un pamflet.

Vezi arhiva rubricii Proză scurtă

Arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Vezi și arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.