Grădinile viitorului – „Vertical Gardens” de Eric Alexander Roth, în curând la Editura Leviathan

181
eric alexander roth vertical gardens coperta

logo editura leviathanLa Editura Leviathan va apărea în curând volumul în limba engleză, Vertical Gardens, text și ilustrații color de Eric Alexander Roth. Format 21×21 cm. 36 pagini, ediție cartonată. Coperta: Rudy Roth. ISBN 978-606-95136-7-5. Preț: 30 lei; 15 euro.

Acest volum este rezultatul unui proiect de cercetare școlară realizat în lunile martie și aprilie 2020. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, toți cei 6,3 milioane de copii sub 14 ani din Spania – mărturisește autorul, atunci în vârstă de 9 ani – au stat acasă timp de 6 săptămâni. Printre ei și Eric Alexander, care a realizat astfel diferențele de temperatură dintre camerele propriei case și a cules informații pentru a veni cu o soluție la problema diferenței de temperatură. Soluția a fost îmbunătățirea confortului termic din interiorul casei sale prin utilizarea vegetației. De aici, ideea de a planta și îngriji o grădină verticală.

Volumul Vertical Gardens cuprinde acest concept care poate reprezenta un exemplu de bune practici, o gură de aer pentru aglomerațiile urbane, dar și verdele care poate schimba casa, orașul, viața locuitorilor săi. Desenele autorului sunt exemple concrete, realizabile, astfel ca orașul, casa fiecăruia să devină o grădină, fie ea și verticală.

Pagina din vol Vertical Gardens de Eric Alexander Roth

Imagini din tipografie

Tiparul: PFA Savu Nicoleta

Cartea poate fi comandată la una dintre adresele:

leviathan.romania@yahoo.comcostintuchila@gmail.com

pusa.roth@yahoo.com, cu mențiunea pentru Editura Leviathan.

Site-ul Editurii Leviathan, click aici.

În nr. 3 (12), iulie–septembrie 2021 al revistei „Leviathan”, la rubrica „Universalia”, povestirea La primera aventura de Dochia y Gebezis/Cea dintâi aventură a Dochiei și a lui Gebezis de Eric Alexander Roth, pp. 25–28, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.