Grupul artistic „Nino Nino” vă urează Crăciun fericit! La mulţi ani!

90
Nino Nino Craciun 2021

logo zambetul uneste articoleProiectul „Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, şi-a început activitatea în urmă cu doi ani şi jumătate.

Putem afirma, ca un bilanţ la sfârşitul anului 2021, că acest proiect şi-a atins majoritatea scopurilor propuse. Zâmbetul a fost liantul principal în toate acţiunile întreprinse purtat de toţi copiii participanţi la această „joacă” minunată numită „Nino Nino”.logo bibl jud braila

Şedinţele de lucru, provocările cultural-educative propuse, concursurile artistice, arta de a scrie şi citi, de a desena, nu au fost neapărat nişte ateliere de lucru pe anumite specialităţi de unde, copiii, vor ajunge la finalul proiectului adevăraţi artişti. Au fost şi astfel de situaţii în care unii copiii cu talent înnăscut au progresat și au avut succes, iar „Zâmbetul uneşte” i-a promovat şi ajutat să-şi urmeze visul.

Important de subliniat la acest proiect este educaţia prin joacă. Toţi copiii care au trecut prin grup au afirmat că tot timpul au învăţat lucruri noi. Joaca este modul cel mai uşor de abordat în educaţia tinerei generaţii.

Ca o certitudine a acestei afirmaţii, stau rezultatele unor concursuri la care copiilor li s-au pus întrebări din activităţile desfăşurate, cum ar fi reportajele din Brăila, evenimentele istorice şi culturale, vizitele la multe monumente istorice din oraşul lor, toate petrecute prin joacă şi zâmbet. Răspunsurile lor au fost întotdeauna corecte dovedind faptul că aceşti copii au învăţat foarte uşor.

La începutul lunii martie 2021 la Editura Leviathan a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, culegere de texte și desene ale copiilor  din grupul artistic „Nino Nino” din Brăila.

În tot acest proiect s-au prins şi copii mai sfioşi, parcă cu teamă de ceva nou. Zâmbetul, preponderent în toată această joacă, a reuşit să-i deschidă ca nişte flori proaspăt răsărite, acesta fiind scopul cel mai important al proiectului nostru, oferindu-le posibilitatea să-şi descopere clipa frumosului din ei.

Acum, în aceste zile ale sărbătorilor de iarnă, copiii de la „Nino Nino” au înţeles că este momentul lor şi au purces la colindat. La braţ cu zâmbetul şi voioşia ce-i caracterizează, împreună cu Lică Barbu, coordonatorul grupului, copiii au colindat în pieţele cele mai frecventate de brăileni, care i-au răsplătit cu drag dăruindu-le cadouri şi îmbrăţişări magice de sărbători. Grupul de colindători format din fetiţele de la „Nino Nino” a adus bucurie pe chipurile oamenilor colindaţi ca un vânticel cald care a aşternut gingăşie şi iubire.

Ultimul loc colindat, în mod special, a fost Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, locul unde „Nino Nino”îşi desfăşoară activitatea de doi ani şi jumătate cu ajutorul bibliotecarilor de suflet din cadrul administrativ al bibliotecii, mai ales cu implicarea d-nei Doiniţa Mihaela Stanciu, care ne-a ajutat mereu în această joacă de-a „Nino Nino”.

Le mulţumim tuturor brăilenilor pentru daruri şi-i aşteptăm să îndrepte paşii copiilor dumnealor către această oază de bucurie a trăirii copilăriei.

Multe mulţumiri le adresăm  copiilor Daria State, Alma Guedenon, Nira Guedenon, Roxana Ioana Dan, Roxana Maria Codreanu, Maria Andreea Dan şi Marina Karina Christine Zaharia, care au participat la colindat şi au învins frigul lui decembrie prin căldura dragostei lor.

Crăciun fericit! La mulţi ani!

„Nino Nino” continuă!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.