În curând va apărea ediția tipărită a numărului 4 (25), octombrie–decembrie 2024 al revistei culturale trimestriale „Leviathan”. 176 de pagini, format A4, cu rubrici noi și noi colaboratori. Semnează 60 de autori din România și Diaspora.
Revista este editată de Asociația Culturală Leviathan, București. ISSN 2602-0270, ISSL 2602-0262.
Director fondator: Rudy Roth. Redactor-șef: Costin Tuchilă. Redactor-șef adjunct: Pușa Roth. Concept grafic: Rudy Roth.
„Este o bucurie să poți afirma că, iată, trimestriala Revistă Culturală Leviathan a ajuns la numărul 25 (octombrie–decembrie 2024). Parcă era ieri, în toamna lui 2018, când porneam la drum cu acest proiect, o revistă care să-și facă loc în multitudinea de reviste dedicate culturii. Sigur, orice încercare, sperând să fie una care să aibă susținere din partea publicului (susținere morală, evident!), este un punct câștigat pe harta culturală a țării și nu putem uita îndemnul lui Heliade Rădulescu: «Scrieți băieți, orice! Numai scrieți!». Oricum, dacă omitem cuvântul «orice» ( în mileniul trei nu mai e cazul de «orice»), îndemnul lui Heliade (membru fondator al Academiei Române și primul său președinte, considerat cea mai importantă personalitate din cultura română prepașoptistă, prin aportul său cultural și estetic la dezvoltarea literaturii române, fiind apreciat și ca un precursor al poeziei moderne) este extrem de actual și astăzi, când se scrie mai mult «orice» decât ceea ce ar fi necesar, ceea ce ne definește ca nație. Am propus publicului din România și din Diaspora o revistă altfel, o revistă eminamente culturală, o revistă fără ingerințe, o revistă în care poate publica oricine are ceva de spus în vasta zonă culturală atât de văduvită azi, în primul rând de atenția publicului, luptându-se (la figurat, desigur!) cu actualitatea politică, economică și socială.” – Fragment din editorialul numărulul 4 (25), octombrie–decembrie 2024.
Revista „Leviathan”, arhiva online, click aici.
Portalul Editurii Leviathan, click aici.
Cărți ale Editurii Leviathan și revista „Leviathan” (ultimele exemplare) la Librăria „Mihai Eminescu” din București, click aici.