Linişte! La „Nino Nino” se repetă!

81
nino nino 27 martie 2021
„Nino Nino”, 27 martie 2021, Brăila

logo zambetul uneste articoleZiua de ieri, 27 martie 2021, pentru copiii din grupul artistic „Nino Nino” a fost una din cele mai emoţionante din toată activitatea lor de până acum. De ce? Pentru că rodul muncii lor creatoare s-a evidenţiat în cartea, proaspăt tipărită, Nino Nino” şi poveştile copilăriei, apărută la Editura Leviathan.

Curiozitatea copiilor a fost nemărginită, fiecare răsfoind cartea pentru a-şi vedea creaţiile literare sau desenele publicate în carte, dar şi chipul lor publicat la fiecare prezentare.

editura leviathan grupul nino nino carte

Aşa cum am stabilit, toţi copiii publicaţi în carte vor primi oficial câte un exemplar în cadrul lansării cărţii care va avea loc pe 1 iunie 2021, lansare însoţită de spectacolul Speranţa Nino Nino,  susţinut de toţi copiii din acest grup.

Până acest moment, s-au stabilit momentele artistice care vor face parte din spectacol şi distribuţia copiilor participanţi la acest eveniment artistic, iar repetiţiile la scenariul stabilit nu mai contenesc. Ba mai mult, ele se vor intensifica pe perioada vacanţei pentru a realiza un spectacol de calitate, dar şi pentru a îmbogăţi repertoriul grupului cu noi şi noi momente.

Am fi dorit să vă dăm amănunte despre câteva dintre momentele artistice, dar vrem ca aceastea să rămână o surpriză. Totuşi, nu putem să nu subliniem prestaţia a doi copii din grup, Briana-Maria Băjenaru şi Matei-Albert Radu, care cântă şi ne încântă într-un duet pe melodia Cine mă vrea om mare, pe un text adaptat de Lică Barbu, coordonatorul acestui grup artistic.

Cei doi copii au mult talent la cântat şi împreună ne transmit prin această melodie, un mesaj emoţionant din care vă redăm doar refrenul:

„Cine mă vrea om mare
Nu prea ştie mi se pare,
Ce-i magia inocenţei, ce-i sclipiciul din priviri,
Ce-i cu dorul în iubiri.
Cine mă vrea om mare
Să se joace şi să zboare,
În gând frumosul e un stil şi nu mai fi un inutil,
Fii fericit că eşti copil.”logo bibl jud braila

Inedit pentru activitatea grupului „Nino Nino”: ieri, copiii au fost asistaţi de o domnişoară studentă de la Facultatea de Litere Braşov, Secţia Limba Chineză, care realizează un studiu privind activitatea Secţiei de Împrumut pentru copii. Ludotecă de la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila şi cum proiectul „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan face parte dintre proiectele în derulare, copiii au fost onoraţi să aibă un astfel de musafir.

Componenţa grupului „Nino Nino” este mereu în schimbare. Sunt copii care din motive obiective nu mai vin la activităţi, dar sunt şi copii noi care se înscriu în grup.

Aşa şi Maria Ţarălungă, 9 ani, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila a ţinut să urmărească ieri activitatea grupului şi cu mici reţineri, dar  cu zâmbetul pe buze, s-a înscris în grup.

Îi urăm un călduros bun venit în grup şi în lumea minunată a copilăriei!

,,Vă pupă Perluţa şi nu uitaţi să zâmbiţi!” sunt cuvintele Mirunei-Gabriela Matei pe care le-am cules din zborul pescăruşilor de la Dunăre..

Nu-i aşa că are dreptate?

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.