Știri: ”Miracolul din Tekir” de Ruxandra Zenide la ”Romanian Film Festival” de la Washington D.C. (27 mai 2017)

722

Sâmbătă, 27 mai 2017, de la ora 16.00, în East Buidling Auditorium din cadrul National Galery of Art din Washington D.C. (4th Street) va fi proiectat lungmetrajul ”Miracolul din Tekir” (2015, 90 de minute) în regia Ruxandrei Zenide. Pelicula, o coproducție româno-elvețiană, este un film despre credinţă, superstiţie şi maternitate, povestea bazându-se pe relaţia extraordinară dintre două femei extrem de diferite.

Mara (30 ani), este vraciul unui sat de pescari din Delta Dunării, folosindu-se de un nămol special pentru a trata sătenii. Când Mara rămane gravidă și povestește sătenilor că sarcina se datorează nămolului și nu unui om, sătenii o acuză de vrăjitorie și o alungă. Ascunzându-și sarcina, reușește să își găsească ceva de muncă într-un hotel în zona lacului Tekirghiol, care funcționează ca o clinică și centru SPA pentru oameni înstăriți, unde o întâlnește pe Lili, unul dintre clienții hotelului, o femeie bogată și frumoasă care încearcă cu înverșunare să găsească o soluție pentru problema infertilității ei. Treptat, trecutul și natura femeii misterioase iese la iveală, iar Mara și copilul ei se află în pericol.

Din distribuție fac parte Elina Löwensohn, Dorotheea Petre, Bogdan Dumitrache, George Piştereanu, Daniela Nane, Mirela Oprișor, Mara Nicolescu, Valentin Popescu.

Proiecția are loc în cadrul evenimentului ”Romanian Film Festival desfășurat la Washington D.C. în perioada 13 mai–14 iunie 2017, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, National Gallery of Art, și American Film Institute.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.