„Nino Nino”, din nou în Bărăgan

69
hai cu noi in baragan

logo zambetul uneste articoleÎnceput de la o simplă propunere venită din partea doamnei Eugenia Drăghici, simpatizanta cea mai apropiată de grupul de copii „Nino Nino”, devenită între timp asistent coordonator al proiectului „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, proiectul „Hai cu noi în Bărăgan!” a prins aripi şi după călătoria copiilor în comuna Unirea, „Nino Nino” a poposit vineri, 23 iunie 2023, în comuna Chiscani unde gazdele primitoare, Fănica Ulidescu, bibliotecar şi Nicolae Ciurea, instructor-coregraf al Ansamblului Folcloric „Dunărenii” i-au primit tradiţional pe copiii din Brăila cu pâine şi sare şi cu multă bucurie într-un cadru prietenesc, într-o atmosferă de cântece şi dansuri populare specifice zonei, de a răsunat toată Câmpia Bărăganului.logo bibl jud braila

Grupul de copii „Nino Nino”, fascinat de reprezentaţia Ansamblului Folcloric „Dunărenii” care a deschis evenimentul cu o suită de cântece şi dansuri populare, a susţinut un mic spectacol cu glume muzicale, cu pantomimă şi cu recitări pentru care copiii din grup au primit aplauze şi multe îmbrăţişări.

Multe ar fi de spus despre desfăşurarea acestei întâlniri dintre copiii din comuna Chiscani şi copiii brăileni. Publicul prezent în sala de spectacole a Căminului Cultural din comuna Chiscani a primit cu emoţii şi cu aplauze călduroase spectacolele celor două grupuri de artişti.

Filmul evenimentului este inclus într-un videoclip pe care vă invităm să-l vizionaţi.

Sunt momente din viaţă pe care le-am dori să nu se termine niciodată şi pe care sperăm să le dezvoltăm la infinit, indiferent care sunt împrejurările sau care sunt condiţiile unei întâlniri cu un prieten pe care nu l-ai văzut niciodată, decât în virtual.

Aşa i s-a întâmplat lui Lică Barbu, coordonatorul proiectului „Zâmbetul uneşte”, la întâlnirea cu prietena lui Mioara Manoilă, venită în mod special de la Carcaliu, judeţul Tulcea, ca să se întâlnească cu el şi cu grupul de copii „Nino Nino” în comuna Chiscani, localitatea natală a Mioarei Manoilă, în acest cadru festiv al călătoriei „Hai cu noi în Bărăgan!”

Ce poate fi mai minunat decât această clipă a prieteniei apărută într-un moment al căutărilor de mulţi ani?

Simplitatea prieteniei, cât şi devotamentul pentru aceste clipe sunt ceea ce ne dorim mulţi din noi. O clipă fericită durează cât tot universul din noi.

Întorşi la Brăila, copiii de la „Nino Nino” au avut plăcuta surpriză să îl felicite pe Bogdan Dumitru Borbely (Creionel), membru al grupului, care a obţinut premiul III la Simpozionul de Artă Plastică organizat de Centrul de Creaţie al Municipiului Brăila cu tema „Cămaşă cu altiţă”.

Desen de Bogdan Dumitru Borbely
Desen de Bogdan Dumitru Borbely

Felicitări, Creionel şi la cât mai multe premii! Începutul, desigur, e mai greu, dar pas cu pas, succes după succes, avem convingerea că vei ajunge unul din cei mai buni artişti plastici ai Brăilei.

Proiectul „Hai cu noi în Bărăgan!” va continua în această vacanţă de vară sperând la o sincronizare a copiilor plecaţi în alte călătorii cu familiile lor, dar şi la pregătirea din timp a drumului către noi gazde din Bărăgan.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

În cadrul acestui proiect a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.