Știri: „Privește înăuntru!” la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” din Galați (24, 25 iunie 2023)

29
PRIVESTE INAUNTRU FB cover

Finalul lunii iunie, marchează, pe lângă bucuria vacanței, și îmbogățirea repertoriului Teatrului pentru Copii și Tineret „Gulliver” cu o nouă poveste, un nou spectacol, o nouă experiență artistică și un nou îndemn de suflet, ce ne poartă mai aproape de noi, deschizând lumea noastră interioară și frumusețea ei: Privește înăuntru!, în regia Cristinei Giurgea.

Acest spectacol are avanpremiera pe data de 24 iunie și premiera pe 25 iunie, la ora 10.30 și reprezintă punerea în scenă a proiectului câșigător al primei ediții a Concursului de proiecte pentru tinerii regizori ProvocART, organizat în 2022 de către Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”. Astfel, Cristina Giurgea semnează atât concepția regizorală cât și scenariul spectacolului, la care contribuie elementele de proiecție și animație video realizate de către Dan Basu și muzica originală semnată de Andrei Midișan.

Inspirat și sugestiv intitulată Privește înăuntru!, noua producție de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” ilustrează în mod elocvent ideea că „nu vedem lucrurile cum sunt, le vedem cum suntem”. Privește înăuntru! este un spectacol nonverbal, dedicat copiilor cu vârsta de peste patru ani și vizează explorarea lumii interioare a acestora – lumea dinăuntru, încurajându-i să-și descopere, să-și cunoască și să își exprime emoțiile și stările sufletești.

Povestea începe cu făgăduință plină de semnificație a micuței Aurora și a surorii/fratelui ei, care își promit că vor face o inedită călătorie la Polul Nord, pentru a se bucura împreună de remarcabila experiență a aurorei boreale.

Apoi, peste ani distanță, pe drumul împlinirii visului din copilărie, în vârful unei munte, stelele îi aduc Aurorei – care acum nu mai este copil – un altfel de călătorie, în interiorul propriilor emoții și trăiri. Astfel, printre stele, Aurora și sora/fratele ei retrăiesc împreună emoția descoperirii, experimentează entuziasmul, dar și frica și resimt bucuria de a fi împreună și de a explora lumea. Astfel, devin parte din natura înconjurătoare și reușesc să călătorească și să descopere împreună ceea ce le leagă în plan spiritual.

Privește înăuntru! este un spectacol nonverbal despre lumea din interiorul nostru unde nu există bine și rău, unde natura ne vorbește și vorbește prin noi înșine, făcându-ne parte din ea.

Universul vizual al spectacolului este construit de artistul Dan Basu, iar interpretarea actorilor Valeria Taban, Miruna Dobrotă/Andrei Midișan completează povestea încărcată de emoție și sens revelator, nuanțată, deopotrivă, de fundalul muzical realizat de Andrei Midișan.

Privește înăuntru! este îndemnul regizoarei Cristina Giurgiu de a pătrunde în lumea sensibilă și fragilă din interiorul nostru, de a o cunoaște și cuprinde, în infinita ei magnitudine de simțiri și trăiri. Un univers necuprins al fiecăruia care, prin curaj și explorare, ne poartă mai aproape de noi.

Biletele pentru spectacol se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponbile.

Mai multe detalii cu privire la spectacolele, proiectele și activitatea Teatrului „Gulliver” sunt disponibile pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro și pe pagina de facebook „TeatrulGulliver”.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.