”Nino Nino” donează îmbrăţişări

62
În Parcul Monument din Brăila, 15 septembrie 2019
În Parcul Monument din Brăila, 15 septembrie 2019

logo zambetul uneste articoleCopiii, membrii ai grupului artistic ”Nino Nino” au început noul an şcolar şi, firesc, prezenţa lor la activităţile grupului este facultativă, dat fiind şi faptul că unii dintre ei frecventează şi alte cursuri artistice sau acţiuni sportive.

Săptămâna care a trecut, întâlnirile grupului artistic ”Nino Nino” s-au extins pe mai multe zile. Astfel, joi, 12 septembrie 2019, la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii – Ludotecă, au fost prezente doar patru fetiţe. Cum nu se poate mai potrivit pentru a se lucra în linişte la unele scenarii.logo bibl jud braila

Şi iată! Victorieee! S-a finalizat primul moment artistic al grupului ”Nino Nino”. Într-o interpretare excelentă, Ema Popîrlan (Greieraş) ne-a uimit cu parodia muzicală ”Mi-am luat o jantilică”, adaptare de Lică Barbu pe melodia ”Mi-am făcut bundiţă nouă”.

Înregistrarea a fost prelucrată şi descărcată într-un videoclip pe care vi-l prezentăm o dată cu acest articol, urmând ca după câteva filmări cu Greieraş prin oraşul Brăila să se realizeze un videoclip de calitate. Succes, Ema Popîrlan!

Şi tot în această zi, Lică Barbu le-a surprins pe surorile Ilaria şi Giada Turea ciondănindu-se. La fix a venit ideea unei scenete umoristice în care cele două fetiţe să se certe pentru un moft   de-al lor. Nu dezvăluim detalii.

Vineri, 13 septembrie 2019, Lică Barbu a întârziat câteva minute la întâlnire, drept pentru care a fost pedepsit cu o sperietură straşnică pusă la cale de către cele cinci fetiţe în frunte cu Cristina-Eutalia Mincu (Clopoţica), cea care a a fost cu ideea. S-au ascuns prin încăpere şi când a apărut Licuţă, ta-na-na!, l-au speriat de-adevăratelea. Licuţă s-a prefăcut că plouă, dar părul de la spate era ca la arici. Ca răspuns la această sperietură, Licuţă le-a îmbrăţişat şi le-a promis răzbunare.

Repetiţiile au continuat cu recitări ale unei poezii de către toate fetiţele prezente pentru a afla cine e mai talentată la recitarea acestei poezii pe care o vom prezenta la momentul potrivit.

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, activitatea s-a învârtit mai mult în jurul bannerului pe care Lică Barbu l-a primit de curând în dar de la Asociaţia Culturală Leviathan, banner pe care stă scris: ZÂMBETUL UNEŞTE – Proiect al Asociaţiei Culturale Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila – GRUPUL ARTISTIC NINO NINO. 

Mulţumim cu drag lui Costin Tuchilă care s-a ocupat personal de realizarea acestui banner!

Nectarie Spânu, 7 ani, Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu”, Brăla
Nectarie Spânu, 7 ani, Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu”, Brăla

Însoţit de toată familia, Nectarie Spânu, 7 ani, de la Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu”, a ţinut în mod special să se înscrie la grupul artistic ”Nino Nino”. Cu multe argumente, toată familia, mama, tata şi cele trei surori, l-au convins pe Lică Barbu că Nectarină (poreclă dată de Perluţa) este ”absolut topit” să joace teatru şi să activeze ca un adevărat artist în grupul ”Nino Nino”.

Duminică, 15 septembrie 2019, ora 11.00, copiii, membri ai grupului artistic ”Nino Nino” s-au prezentat la întâlnirea cu natura şi oamenii, adică în Parcul Monument din Brăila.

Şi ce să faci în parc? Te joci. De-a ce? De-a desenatul pe asfalt. Nu-i normal?

După ce au expus prin copaci desenele lor aduse de acasă, copiii s-au desfăşurat în creaţii cu creta colorată pe  asfalt. Fiecare unde a crezut că imaginaţia îi poate ajuta.

desene copii

Miruna-Gabriela Matei (Perluţa), după ce a alergat vreo trei ture prinprejur spunând că vrea să mai slăbească, chestii, ce mai!, s-a aşezat la desenat într-un loc cu mai mult soare. A spus că soarele e prietenul ei şi o ajută la imaginaţie.

Mai toate desenele purtau scris denumirea grupului ”Nino Nino” fără ca Lică Barbu să le dea vreo indicaţie, ceea ce înseamnă că toţi membrii grupului au prins drag de ”Nino Nino” şi au înţeles responsabilitatea acestei activităţi.

Atmosfera de o duminică în parc a oamenilor veniţi la aer curat a fost şi mai plăcută când trecătorii au fost surprinşi de copiii de la ”Nino Nino”, care i-au îmbrăţişat pur şi simplu.

Daniel Dan (Titirez) era cât p-aci să-i sperie pe doi bătrânei, dacă nu-şi cerea scuze, dar spunându-le intenţia lui, cei doi bătrânei au plecat mai departe cu mulţumirea că mai avem copii minunaţi în această societate.

Duminica este o zi de sărbătoare, iar sărbătoarea este şi mai frumoasă, atunci când primeşti o îmbrăţişare.

Brăila şi-a trimis razele soarelui prin crengile copacilor din Parcul Monument pentru a-i mângâia şi îmbrăţişa pe copiii de la ”Nino Nino”, ca o răsplată pentru darul lor inocent.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.