”Nino Nino” intră în concurs

108
Grupul artistic ”Nino Nino”
Grupul artistic ”Nino Nino”

logo zambetul uneste articoleCând a pornit la drum cu proiectul ”Zâmbetul uneşte”, Asociaţia Culturală Leviathan nu şi-a dorit în mod special un anumit domeniu de activitate. Universul copiilor este infinit şi oricând în jocurile inocente, din fiecare întâlnire a grupului ”Nino Nino”, se naşte o scânteie de cultură, un mod de a educa altfel, o împrejurare de a cunoaşte lumea prin dragoste şi prietenie.

Fără modestie, putem afirma că, încă de la înfiinţarea grupului am reuşit să unim prin diferite activităţi culturale spiritul copilăriei într-un loc al dorinţelor de a fi mai bun, de a prinde de mână prietenia în hora artelor şi, ceea ce-i mai important, copiii au îndrăgit ”Nino Nino”.logo bibl jud braila

Niciunul dintre ei nu vine la activitatea grupului forţat de părinţi sau pentru că a frecventa un curs pentru copii a devenit un şablon. Vin pur şi simplu pentru că se simt mai liberi şi pot fi ei înşişi.

Toate ideile de lucru ale grupului sunt emise numai de copii. Lică Barbu doar propune sau dă sugestii şi aşa cum a afirmat de la început, îşi coordonează stilul de lucru aşa cum vor copiii şi nu cum vrea el pentru a lăsa loc implicării eficiente şi colaborării libere de orice reţinere. Încet, cu răbdare, fiecare pas este important în drumul către succes.

Vineri, 4 octombrie 2019, ora 16.00, dar şi sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 11.00, se va lucrar intens la momentele artistice aflate deja în program, în mod special la colajul muzical O lume minunată, propus de a fi terminat până la sărbătorile de iarnă pentru a fi interpretat cu succes în spectacole gen flashmob în diferite locaţii din oraşul Brăila.

desen pe asfalt

În grupul ”Nino Nino”, după cum am arătat în rubrica de faţă, sunt copii foarte talentaţi la desen. Iată un motiv minunat de a organiza un concurs între micii pictori. Tema pe care le-o oferă Lică Barbu este ”Lumea lui Licuţă” pe care copiii o cunosc foarte bine din lecturarea povestirilor cu acest generic.

Toate desenele care vor intra în concurs vor fi publicate în pagina ”Zâmbetul uneşte” de pe Facebook, iar desenul care va primi cele mai multe aprecieri va fi declarat câştigător.

Premiul – ce concurs e acela fără premiu? – va fi oferit de Lică Barbu. Câştigătorul va primi ca premiu…, dar asta-i o surpriză. Lică Barbu nu ne-a oferit amănunte.

Concursurile nu se opresc aici. Se va iniţia şi un concurs de creaţie literară. Tema va fi ”Nino Nino, te iubim!” în care copiii vor scrie o povestire, pe maximum o pagină A4, despre grupul ”Nino Nino” din care ei au ales să facă parte. Povestirea va fi publicată pe aceeaşi pagină de Facebook şi evident, povestirea cu cele mai multe aprecieri va fi declarată câştigătoare, iar ca premiu, creaţia literară va fi publicată în revista tipărită ”Leviathan”, ca să nu spun şi de un premiu surpriză.

Luat cu aceste concursuri, Lică Barbu era să uite de meciul de fotbal de duminică, 6 octombrie 2019. Toate sunt puse la punct cu excepţia tragerii la sorţi a componenţei echipelor Zburlitele şi Pisicoasele.

Asta se va întâmpla vineri şi sâmbătă, iar dacă vremea iubeşte copiii, duminică, străzile Brăilei vor fi inundate de chiotele copiilor şi nu de apa ploii prognozate.

Tortul de frişcă oferit ca premiu echipei câştigătoare este deja pregătit într-un laborator de cofetărie. A rămas doar să scriem ceva pe el, ceva drăguţ. Hm!? Ce spuneţi? Miam-miam!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.