„Nino Nino” la vorbe cu Şefulicuţă

39
Nino Nino braila

logo zambetul uneste articoleDe obicei, trăirile noastre zilnice de bucurie nu vin neapărat din ceva formidabil, dintr-un câştig material, dintr-o mâncare unică în felul ei sau din revederea cu un vechi prieten. Pur şi simplu, aceste trăiri pot apărea oricând, din orice, cu explozii de bucurie care vor marca viaţa pentru totdeauna.

Aşa s-a întâmplat ieri, 30 ianuarie 2021, la întâlnirea copiilor de la grupul „Nino Nino”, acolo unde se întâlnesc de obicei, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, gazdele proiectului „Zâmbeşte uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan unde, coordonatorul grupului, Lică Barbu a înmânat fetiţelor Miruna-Gabriela Matei, Karina-Marina-Christine Zaharia şi Roxana-Ioana Dan diplome de participare oferite de Asociacion Biblioclub Arganda din Madrid (Spania) cu ocazia concursului „Scrisori pentru Moş Crăciun”, desfăşurat în luna decembrie 2020, de fapt, mai mult o provocare decât un concurs, şi mare le-a fost bucuria să primească acest semn de recunoştinţă de la mii de kilometri.

Desigur, diplome ar fi primit toate fetiţele din grup, dar numai trei din ele au participat, iar din cauza faptului că au fost trimise online, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, personal prin Doiniţa Mihaela Stanciu, bibliotecara acestei secţii, a imprimat color aceste diplome, pentru a fi oferite fetelor, drept căreia îi mulţumim cu mult drag.logo bibl jud braila

În momentul înmânării acestor diplome, Lică Barbu le-a recomandat să păstreze aceste simple premii – ia, acolo, nişte diplome de participare –, pentru că peste ani vor fi adevărate comori ale sufletului.

Şi… surpriză! Lică Barbu le-a prezentat copiilor un text pe care urmează să-l interpreteze pe melodia Cicirinela din folclorul italian. Dar nu asta era surpriza, ci textul în sine. Fetiţele vor cânta fiecare câte o strofă în care se vor prezenta aşa cum sunt ele la „Nino Nino”.

Şi nu direct, ci printr-o sporăvăială între ele, discutându-l pe Şefulicuţă, că uite ce spune el despre fiecare fetiţă. Şi uite aşa, melodia a primit titlul Şefulicuţă şi face parte din spectacolul Speranţa Nino Nino, spectacol pe care membrii grupului îl conturează la fiecare întâlnire.

În concluzie, textul este o autoironie a fiecărei fetiţe şi le-a plăcut aşa de mult  încât voiau să repete melodia continuu.

concurs si eu stiu sa scriu

Pentru a le pondera, Lică Barbu le-a invitat pe fetele prezente la activitate să-l ajute la realizarea unui promo pentru Concursul Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu”, concurs organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă şi Asociaţia Culturală Leviathan.

Toate detaliile despre concurs sunt prezentate într-un regulament postat pe paginile instituţiilor organizatoare.

Ce se doreşte şi cum se va desfăşura acest concurs e altă poveste.

Succes!

 

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.