”Nino Nino”, salutări din vacanţă

85
Grupul artistic ”Nino Nino”, Brăila
Grupul artistic ”Nino Nino”, Brăila

logo zambetul uneste articoleBrăila, literalmente, pare un oraş tânăr. Ce-i acolo 651 de ani? O clipă doar. Şi un oraş tânăr, fie el părăsit de mulţi brăileni prin alte meleaguri, îşi deschide zâmbetul către locuitorii săi, cum altfel, decât prin starea copilărească a unui grup de copii uniţi în bucuria dorinţei de a fi mai buni, de a fi şi ei artişti brăileni cu deschidere către această minunată stare căreia îi spunem simplu, zâmbet.logo bibl jud braila

Grupul artistic de copii ”Nino Nino” s-a deschis ca un curcubeu deasupra Brăilei reunind cu Dunărea un cerc de voioşie şi de năzuinţe către succes, de a arăta lumii că şi la Brăila avem copii talentaţi. Orice copil are o picătură de frumos în el şi pornind de la această concluzie, Asociaţia Culturală Leviathan, prin prozatorul brăilean Lică Barbu, a deschis o poartă culturală de iniţiere artistică a oricărui copil dornic de a spune că şi el poate fi un artist, la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, propunându-şi ca prin proiectul ”Zâmbetul uneşte” copiii să primească darul  iubirii pentru cultură.

Şi uite că-i vacanţă, iar grupul artistic ”Nino Nino” are şi el membrii lui care zburdă în tabere, la bunici, la munte, la mare, că d-aia e vacanţă. Aşa, şi? Asta nu înseamnă că grupul şi-a încetat activitatea.

Întâlnindu-se  recent, pe 18 şi 19 iulie 2019, copiii, cei care mai iau o pauză de atâta vacanţă, au trecut la treabă atât cât se poate, în formaţie de un pic şi ceva pentru a continua lucrul început.

Momentul artistic ”Măi, Oameni mari!” a fost mai bine conturat, s-au schimbat replici, s-au adăugat altele şi s-au schimbat unele roluri, dar ceea ce a apreciat Lică Barbu este că implicarea copiilor devine din ce în ce mai intensă. Vin cu idei noi, propun mişcări noi în scenă, sugerează glume originale, asta însemnând că proiectul prinde viaţă, trăieşte.

Daniel Dan a venit cu o listă de linkuri cu negative de pe net pe care toţi le-au ascultat prin suportul tehnic oferit de Biblioteca Judeţeană. Şi tot el ne-a arătat câţiva paşi de dans în ritm de hip-hop, plus câteva idei de pantomimă. Repetiţia continuă.

După oleacă de transpiraţie, s-a trecut la obişnuitul test de iniţiere artistică, mă rog, tot un fel de joc, în care doi copii se privesc atent în ochi căutând unul pe celălalt, să-l facă să râdă. Cine râde primul iese din joc şi este înlocuit de alt copil. Şi tot aşa până rămâne un campion care va primi un premiu surpriză.

Vaai! A ieşit o hărmălaie, pentru că Lică Barbu le-a precizat că el nu se bagă, nu dă indicaţii. Şi dăi îmbulzeală, care cu care să participe. Noroc cu Andreea-Rocsana Scară şi Cristina Dragomir, fetiţele mai mari din grup, care i-au disciplinat şi dirijat în strategia jocului.

Cea mai tare la rezistat în priviri a fost Licurici, alias Roxana-Maria Codreanu. Drept pentru care, Lică Barbu i-a oferit premiul surpriză, adică o cutie cu praline.

Mmmm! Miam-miam! Aşa au savurat toţi bombonelele, că doar nu era să le pape Licurici singură. Lică Barbu a înghiţit în sec, că na, cu diabetul nu-i de glumă.

Vedeţi ce vacanţă minunată e la ”Nino Nino”?

Cu salutări de la copii! Vă aşteptăm cu drag pe toţi!

Şi nu uitaţi: Zâmbetul uneşte!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.