„Nino Nino” şi 2 în 1

86
Brăila, 13 februarie 2021
Brăila, 13 februarie 2021

Primul pas pe care l-a făcut Lică Barbu la întâlnirea de ieri, 13 februarie 2021, cu grupul artistic „Nino Nino”, logo zambetul uneste articolela Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în cadrul proiectului „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan, a fost să stabilească sub ce formă se vor desfăşura activităţile grupului de acum înainte.

S-a stabilit de comun acord ca fiecare întâlnire să înceapă cu o şedinţă de 10-15 minute în care se vor discuta noutăţi sau probleme care au fost la celelalte întâlniri, se vor propune noi acţiuni pe diverse teme, cât şi planificarea calendaristică a acestora şi, de asemenea, se va discuta cu fiecare copil în parte despre prestaţia lui artistică.logo bibl jud braila

Apoi se va trece la o temă aleasă din timp pentru testarea aptitudinilor artistice, urmată de repetiţiile momentelor artistice stabilite deja pentru spectacolul pe care „Nino Nino” îl va susţine cât de curând, iar la final se va realiza un film, plecând de la ideile, adică planurile născocite de Şefulicuţă.

Asta s-a şi întâmplat la întâlnirea de ieri. După mica şedinţă, s-a trecut la punctul 2 al planului, adică testarea imaginaţiei fiecărui copil, invitându-i să vorbească cu diferite obiecte la alegere, ca şi cum acele obiecte sunt vii sau și, de ce nu, prietenii lor.

Totul a fost o joacă plăcută, iar fetiţele au răspuns cu voioşie la această provocare. A fost un fel de 2 în 1 la care fiecare copil trebuia să-şi imagineze un dialog cu acel obiect sau cu un personaj imaginar.

Totul a fost filmat şi prin acest mod s-a rezolvat şi ultimul punct al planului stabilit anterior.

Vă invităm să vizionaţi videoclipul prezent în acest articol, mărturisindu-vă că totul a fost absolut inedit.

Repetiţiile pentru spectacol s-au desfăşurat cu dificultate, mai ales cele de grup, deoarece au lipsit motivat patru fetiţe, dar fetiţele s-au descurcat.

Pentru perioada imediat următoare am planificat ca de Ziua Mărţişorului să facem o plimbare prin oraşul Brăila, ocazie cu care  fetițele de la „Nino Nino” vor dărui bucheţele de ghiocei tuturor trecătorilor care le ies în cale.

Am intitulat această acțiune Nino Nino – Vestitorii primăverii” iar în momentul în care fiecare copil va oferi ghiocei brăilenilor va spune cu clopoţei în glas: Nino Nino vă iubeşte/ Primăvara vă vesteşte!”

Cu drag, „Nino Nino”! Vă iubim!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.