„Nino Nino” – un nou început

116
Nino Nino Brăila, 3 sept 2021

logo zambetul uneste articoleDupă doi ani şi trei luni de activitate, grupul artistic „Nino Nino, parte integrantă a proiectului „Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, intenţionează să-şi depăşească atât condiţia artistică, cât şi provocările cultural-educative pe care copiii din grup le-au petrecut până acum, propunându-şi un nou stil de muncă, cu un nivel de activitate mult mai evoluat.logo bibl jud braila

Astfel, la întâlnirea de vineri, 3 septembrie 2021, Lică Barbu, coordonatorul proiectului, a prezentat copiilor aflaţi la întâlnire lista cu membrii care merg mai departe în acest grup urmând ca fiecare din ei să primească sarcini precise pentru continuarea activităţii la un nivel superior.

Copiii, Briana Maria Băjenaru, Roxana Ioana Dan, Roxana Maria Codreanu, Nira Guedenon, Alma Guedenon, Marina Karina Christine Zaharia, Miruna Gabriela Matei, Daria State, Anca Voinea, Maya Iordache, Sara Maria Calu, Briana Maria Zoltoreanu şi Maria Andreea Dan au fost nominalizaţi în această listă. Ei vor primi răspunderi temeinice în funcţie de potenţialul fiecăruia pentru că noi şi noi programe de lucru vor urma în perioada următoare, ca, de exemplu:

‒ punerea în scenă a piesei de teatru Judecata minciunii,

‒ realizarea unui grup vocal,

‒ realizarea unui grup de pantomimă,

‒ punerea în scenă a scenetei Cucule, pasăre surdă,

‒ vizită la o fabrică de panificaţie,

‒ participarea la cursul de iniţiere în Scrabble, curs pe care intenţionăm să-l organizăm tot prin Asociaţia Culturală Leviathan, separat de acest proiect,

‒ realizarea excursiei de o zi la Iaşi, excursie amânată din cauza lipsei posibilităţilor financiare,

‒ completarea repertoriului de cântece,

‒ continuarea reportajului Eu, tu şi Brăila

– organizarea unui nou joc de perspicacitate, cum a fost jocul Caută comoara!, recent desfăşurat cu un real succes şi care se va numi Misterul cuvântului din Cartea Goală şi multe alte activităţi ce se vor ivi în continuare.

Desigur, la toate aceste activităţi propuse pot participa şi ceilalţi copii, mai vechi sau mai noi, sau alţi copii din Brăila, dar nu pot primi însărcinări concrete privind implicarea lor în aceste acţiuni.

Întâlnirea a continuat cu o interesantă provocare. Copiii au fost invitaţi să-l deseneze într-un portret pe Şefulicuţă care le-a sevit ca model, o secundă, două, căci în rest le-a spus copiilor poveşti de-ale lui şi s-a fâţâit de colo-colo.

Aceasta nu a fost o problemă pentru micii desenatori care şi-au luat munca artistică în serios şi l-au portretizat pe Şefulicuţă cu toată imaginaţia lor. Desenele realizate vor rămâne pentru totdeauna în inima lui Lică Barbu ca dovadă a petrecerii clipei nemuritoare lângă aceşti minunaţi copii, considerându-le adevărate capodopere în vii amintiri.

Vă invităm să vizitaţi „expoziţia” cu aceste desene de mai jos.

Mulţumim Cristinei-Anamaria Paraschiv, care ne ajută întotdeauna necondiţionat la activităţi, pentru excelentele fotografii realizate!

Cu speranţa unui nou început mai bun decât până acum, cu toate că în cei doi ani de activitate au fost multe realizări de succes, îi aşteptăm pe toţi copiii dornici de cunoaştere şi afirmare în caruselul prieteniei unde să continuăm împreună această nebunie frumoasă numită „Nino Nino”!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.