Permisul de conducere internațional

24
permis conducere

logo rubrica juridiceConform Hotărârii nr. 815/2023 care prevede modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a fost introdus un nou capitol în ceea ce privește emiterea permisului de conducere internațional.

Emiterea permisului de conducere internațional se face de către Direcţia generală permise de conducere şi înmatriculări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar aceasta poate elibera permise de conducere internaţionale numai persoanelor care posedă un permis de conducere românesc aflat în termen de valabilitate administrativă şi al căror drept de conducere nu este suspendat sau anulat.

De asemenea, permisul de conducere internaţional este valabil până la expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere românesc, dar nu mai mult de trei ani de la data emiterii acestuia.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.