Peste 250 de spectacole puse în scenă de Opera Comică pentru Copii în prima parte a stagiunii 2018 – 2019

234
”Motanul încălțat”
”Motanul încălțat”

În prima parte a stagiunii 2018 – 2019, septembrie – decembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a prezentat bucureștenilor 250 de spectacole în cele trei săli ale instituției din Calea Giulești nr. 16. Dintre acestea, 5 producții au fost puse în scenă în premieră: concertul-lecție ”România muzicală”, spectacolele de balet ”Poveste vieneză” și ”Prinț și cerșetor”, opera ”Motanul încălțat” și spectacolul de teatru ”Erus și Valea Răbdării”. Finalul de an a culminat cu spectacolul mozaic ”Poveste de Crăciun” de la Sala Palatului, vizionat de peste 35.000 de oameni atât din sală, cât și din mediul online, precum și cu Târgul ”Poveste de Crăciun”, amenajat pe o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați în curtea OCC și sub Podul Grant. În total, în primele patru luni ale acestei stagiuni, peste 45.000 de spectatori au trecut pragul Operei Comice pentru Copii.

Stagiunea 2018 – 2019 a Operei Comice pentru Copii a debutat, în septembrie, cu două spectacole în premieră: concertul-lecție ”România muzicală” și baletul ”Poveste vieneză”. Tot în această lună, OCC a reluat, la cererea publicului, superproducția ”Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Luna octombrie a continuat cu premiera operei ”Motanul încălțat” în regia maestrului Cristian Mihăilescu, pe muzica lui Cornel Trăilescu și libretul lui Tudor Mușatescu și al Ninei Stoiceva, iar toate cele 19 reprezentații ai fost sold-out.

Începând cu luna octombrie, echipa Operei Comice pentru Copii i-a primit pe micii spectatori și în Sala Epika din Grand Cinema & More, Băneasa Shopping City, unde a susținut mai multe piese de teatru, spectacole de operă și de balet destinate copiilor și părinților. Tot în octombrie a avut loc și premiera spectacolului de teatru ”Erus și Valea Răbdării” după cartea lui Alec Blenche, cu 18 reprezentații sold-out la Sala UnderGrant, fiind programat și în primăvara viitoare. La începutul lunii noiembrie, premiera baletului ”Prinț și cerșetor”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, a fost primită cu entuziasm de publicul Capitalei, cele 19 reprezentanții jucându-se cu casa închisă. La avanpremierele spectacolelor ”Motanul încălțat” și ”Prinț și cerșetor” peste 30 de copii au avut ocazia să participe la edițiile a VIII-a și a IX-a a programului ”Micii Jurnaliști”.

Programul Operei Comice pentru Copii a fost completat de alte spectacole îndrăgite de cei mici: baletele ”Prințesa florilor”, ”Cenușăreasa”, ”Poveste vieneză” și ”Spărgătorul de nuci”, opera ”Bastien și Bastienne”, concertele-lecție ”Orchestra lui Nino”, ”Viața lui Mozart” și ”Petrică și Lupul”, dar și spectacolele de teatru ”Onix și Barton” și ”Ivan Turbincă”.

Punctul culminant al primelor patru luni din actuala stagiune a fost spectacolul-mozaic ”Poveste de Crăciun” de la Sala Polivalentă, susținut de peste 300 de artiști – soliști, balerini și muzicieni ai Operei Comice pentru Copii, alături de invitații lor. Cele două reprezentații din 4 decembrie au fost sold-out si au adunat peste 8.000 de spectatori.

Din 29 noiembrie, Târgul ”Poveste de Crăciun” și-a deschis porțile în curtea OCC, primindu-i pe cei mici cu o mulțime de surprize. Copiii de toate vârstele sunt așteptați la târg până pe 15 ianuarie 2019, să alunece pe gheață la Patinoarul OCC, să se dea cu sania pe derdeluș, să descopere Tărâmul Oamenilor de Zăpadă și Caruselul cu Jucării și să facă plimbări cu sania trasă de reni. Târgul ”Poveste de Crăciun” este deschis de luni până vineri între orele 16.00 – 21.30, iar sâmbăta și duminica între orele 10.00 – 22.00. Intrarea la târg este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achiziționate de la punctele de informare. Valoarea unui tichet este de 3 lei. Până acum peste 20.000 de vizitatori au călcat pragul Târgului ”Poveste de Crăciun”.

”O Noapte la Veneția” în 27, 28, 29 decembrie 2018, ora 18.30

Mai sunt doar câteva zile până când vom afla cine va câștiga concursul organizat de Opera Comică pentru Copii. Până în 29 decembrie, spectatorii care cumpără bilete la una din cele trei reprezentații de gală de la finalul anului ale operetei ”O Noapte la Veneția” de Johann Strauss pot participa la concursul organizat pe site-ul instituției, www.operacomica.ro. Premiul este un sejur de două nopți la Veneția în perioada 1 martie – 1 iunie 2019, oferit de agenția Magic Holiday, și cuprinde biletele de avion și cazarea, cu mic dejun, pentru maxim trei persoane. Formularul online și regulamentul concursului pot fi consultate site-ul Operei Comice pentru Copii.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018 – 2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

Biroul de presă al Operei Comice pentru Copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.