Știri: Premieră la TVR: „Magnolii și cianură”, după Olga Delia Mateescu (29 noiembrie 2020)

148
Sursa foto: TVR

rubrica teatru tv logo leviathan.roDuminică, 29 noiembrie 2020, la ora 20.00*, la TVR 3, Teatrul Coquette și TVR prezintă Magnolii și cianură, după Olga Delia Mateescu, piesă câștigătoare a concursului de dramaturgie polițistă, „Mistere, enigme, fiori de groaza”, 2015. Regia: Ingrid Bonța. Regia TV: Vitalie Lupașcu. În distribuție: Irina Ungureanu, Alexandra Gabriela Niță, Orodel Olaru, Alexandru Mandu.

Director de imagine: Vlad Micu. Cameramani: Vlad Micu, Marian Oprea, Răzvan Chiriac, Adrian Radu, Alexandru Iorga. Sunet: George Sandu, Liviu Ștefan Tranc. Montaj: Cosmin Găleată. Scenograf TVR: Raluca Chelaru. Scenografie Teatrul Coquette: Daniel Divrician. Asistent imagine: Sorinel Stroe. Lumini: Aurel Ghinea, Sorin Vilau,Constantin Ciobanu, Tudor Raiciu. Machiaj: Cristina Feraru. Cabiniere: Achimuța Dinu, Mihaela Ursu. Mașiniști: Bunăiaşu Mihai, Dincă Ion, Godină Răzvan, Nicolae Sorin, Rotaru Cristian, Dobrin Dumitru. Organizatori productie: Elena Martonos, Marius Flonta. Manager de proiect: Ion Roșioru. Producător executiv: Ana Preda. Producător delegat: Gabriela Valentir.

Spectacol preluat în cadrul stagiunii „Teatru în TVR 2019”

Lumea oamenilor „sus-puși” este înțesată de intrigi și urzeli. Dacă mai este în joc și o avere frumușică, miza e mai mult decât atragătoare. Un lanț de victime influente și mai multe variante de criminal apar în aceasă poveste polițistă. O fi fost o simplă farsă? O fi unul dintre cazurile care rămân nerezolvate?

Luni, 30 noiembrie 2020, la ora 13.35*, pe TVR 2, puteți vedea documentarul Calvarul prizonierilor de razboi. Regia și scenariul: Marcela Feraru. Producător: Gabriela Valentir

În urma teribilelor lupte din iarna 1916–1917, mii de prizonieri români au fost transferați de către trupele austro-germane în cealaltă extremitate a frontului, în Alsacia și Lorena. Pe un frig năpraznic, înghesuiți în vagoane pentru vite, fără hrană, fără căldură, fără îngrijiri medicale, jumătate dintre ei mor pe drum. Supraviețuitorii sunt împraștiati în cele două provincii franceze ocupate, în tabere de muncă forțată.

Prizonierii români sunt folositi la tăiatul pădurilor, în mine, în condiții inumane. 2344 de prizonieri de război români au murit în Alsacia și Lorena între ianuarie 1917 și decembrie 1918.

Cronica video a unui eveniment insolit: Lumea e bine făcută, un documentar de Tudor Chirilă, luni, 30 noiembrie 2020, la ora 23.00*, pe TVR 3

În decembrie 2017, într-un spațiu expozițional din plin centrul Capitalei, pe Calea Victoriei, în așa-numitul Kube Musette (care a ajuns deja renumit în lumea artelor, în special a celor vizuale), colectivul revistei de cultură de avangardă „Infinitezimal”, grupat în jurul liderului Sebastian Vlad Popa, a organizat o săptămână de manifestări culturale multimedia succesive.

Filmil este cronica video, pas cu pas, a acelui eveniment singular și insolit, intitulat ca numărul 11 al revistei „Infinitezimal” care s-a lansat acolo: Lumea e bine făcută. Aceste cuvinte-slogan au fost afișate la vedere pe un perete, scrise cu litere luminoase din neon. Organizatorii au denumit Kube Musette în acea săptămână „Spațiu de jurnalism poetic”.

http://www.tvr.ro/lumea-e-bine-facuta_29956.html#view

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/   

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Arhiva Teatru tv 

Vezi Arhiva Festivalul Naţional de Teatru 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.