Proiect privind viza de flotant – articol de Iulia Zorzoliu

8
viza flotant

logo rubrica juridiceProiectul de lege care vizează modificarea OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români reglementează posibilitatea de a obține mai ușor viza de flotant și, spre deosebire de cum este reglementat, posibilitatea de a obține viza automat, nu doar la cerere.

Stabilirea reşedinţei se va înscrie în actul de identitate fie la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară, adică varianta actuală, fie automat, în format electronic, prin schimbul de informaţii dintre organul fiscal competent şi serviciul de evidenţă a persoanelor competent, utilizând un formular standardizat.

Acest formular standartizat va conține informaţiile necesare eliberării vizei de reşedinţă pentru persoanele care închiriază bunuri imobile cu destinaţia de spaţii de locuit.

De asemenea, proiectul prevede și majorarea valabilității vizei de flotant, iar acesta va fi pe o perioadă ce nu va putea depăși termenul de valabilitate al actului de identitate.

De obținerea automată a vizei de flotant vor putea beneficia doar persoanele care închiriază spaţii de locuit în baza unui contract de închiriere ce a fost depus la organul fiscal competent.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.