”Scrisoare către Cineva trimisă de undeva, cândva…” de Lică Barbu

167
8 martie lica barbu
Desen de Lică Barbu

proza scurta leviathan.ro logoDragă Cineva!

Află despre mine că sunt bine şi normal la cap când m-am gândit să te surprind cu această scrisoare trimisă în urmă cu 14 138 de ani pământeni, într-o rază de lumină intergalactică de pe planeta Licurici, o planetă în frăţie cu Pământul, aflată în constelaţia Tiriflici. Toate numele planetelor din această constelaţie se termină în ”ici”, cum ar fi: Amici, Gâdilici, Pitici, Pupici, Chirpici, Păcălici şi altele cărora nu trebuie decât să le pui un ”ici” şi gata, ai milioane de planete. Scrisoarea a fost programată să ajungă la tine în data stelară 8 Martie 2019 şi am trimis-o prin constelaţia Scurtătura ca să ajungă mai repede şi nepoluată de asteroizi verzi de nu poţi să-i coafezi.

Lică Barbu
Lică Barbu

Eu, prietenul tău licurician, Licuţă, am programat lumina ca scrisoarea mea să te prindă în gânduri de nimerica pe alint de primăvară. Un gând de nimerica apare oricând, trebuie doar să-i prinzi secunda fantastică din tine. Având în vedere zbenguiala lui instantanee, scrisoarea am pregătit-o în timp intergalactic pe muguri de imaginaţie. Nu-i de joacă. Altfel nu există altfel, dar se mai fac cercetări.

De aceea, scrisoarea nu e scrisă nicăieri, dar e redactată cu gânduri caligrafice, uşor înclinate a respect şi poate fi citită cum o fi sau cum vrei tu, pe toate părţile şi viceversa.

Lumina călătoare a scrisorii poartă cu ea toate imaginile Lumii noastre de pe Licurici şi captează în traiectoria ei toate gândurile magice ale viselor din spaţiu. Eu nu le mai pot vedea şi sper să mi le trimiţi înapoi. Oricând. Sunt aici de când Lumea.

Licuţă a scris acest mesaj special pentru tine. Aşa ne-a poruncit împăratul nostru, Măria Sa Dorinţă. Fiecare licurician trimite mesajul său în tot Universul, unde vrea, cui vrea şi aşa cum simte toată fiinţa lui. Cuvintele ne poartă de miliarde de ani prin spaţiu şi ne dau Nemurirea.

În mesaj, am  presărat liniştea clipelor eterne din visele tale, am mângâiat dorul tău de pace şi linişte sufletească, am alinat durerile tale trecătoare pricinuite de sufletele rătăcite ale oamenilor răi de lângă tine, am plouat cu curcubeie peste privirea ta pentru a vedea doar bucurie în orice. Toate aceste au fost acoperite cu o mantie de jocuri ale fericirii, pentru a rezista în timp şi spaţiu. Pentru totdeauna.

Mesajul va ajunge în gândurile tale de  Ziua Internaţională a Femeii. Trebuie să priveşti cerul în momentul când inima ta o va dori, când vibraţia dorinţelor tale o va simţi. Chiar dacă e înnourat, nu-ţi face griji, gândurile nu au obstacole, trec prin orice. Au cărarea lor călăuzită de Timp în veşnicia lui.

Acolo sus, firescul tău va ghici plutind corabia Speranţa. În această zi, de recepţie a mesajului, căpitanul corabiei va ordona stelelor lui Tiriflici să scrie imaginar, într-un scris stângaci şi nevinovat, dezvăluind gândurilor tale, şi numai alor tale, un cuvânt dăruit pentru eternitate: MULŢUMESC!

Vezi arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.