Știri: 55 de mini-recitaluri de pian în prima etapă a Concursului „Enescu” 2020  

57
concurs george enescu 2020 portret adina romanescu
În medalion: Portret George Enescu (fragment) de Adina Romanescu, 21 iulie 2019

logo rubrica musica leviathan.roPrima etapă a secțiunii de Pian din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” se desfășoară între 11 și 15 septembrie 2020 și include 55 de mini-recitaluri de susținute de pianiști din întreaga lume publicate pe www.festivalenescu.ro.

Juriul va evalua în acest interval performanțele concurenților, iar rezultatele vor fi anunțate pe 16 septembrie, la ora 20.00, pe www.festivalenescu.ro. Doar 12 concurenți din cei 55 vor trece în a doua etapă. Cel mai tânăr concurent are 15 ani, iar cel mai în vârstă – 33.

Accesul la tot conținutul online ale Concursului din această perioadă este gratuit. Programul complet este la acest link: https://www.festivalenescu.ro/program. Pentru a crea o legătură între muzicieni și spectatori, platforma asigură trei butoane cu ajutorul cărora spectatorii pot să aplaude virtual, alegându-și intensitatea și forma reacției. De asemenea, spectatorii pot să scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i încuraja. Iubitorii muzicii pot să și distribuie clipurile preferate pe propriile lor conturi de socializare.

Pentru fiecare dintre primele două etape ale Concursului concurenții au trimis Comitetului de organizare înregistrări ale interpretării lor conform repertoriului ales inițial, iar membrii juriului le analizează de acasă.

Concursul „George Enescu” funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului „George Enescu”, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – pian, violoncel, pian și compoziție – și situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica

Revista culturală trimestrială

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.