Știri: ”A Box of Sky/ Cerul, o cutie” de Moira Andrew, texte paralele în engleză și română

669
cover Moira Andrew

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din BucureștiThe British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului ”A Box of Sky/ Cerul, o cutie” de Moira Andrew. Texte paralele în limba engleză și limba română. Acest volum de poeme de Moira Andrew publicat în limbile engleză și română face parte din seria Lidia Vianu Translates.

Volumele acestei serii apar atât online, la Contemporary Literature Press, cât și pe hârtie, la Editura Integral. Seria va consta din scriitori englezi traduși în limba română și scriitori români traduși în limba engleză. Toate aceste volume vor fi publicate sub formă de texte paralele.

Moira Andrew s-a născut în America. Și-a petrecut viața în Anglia, la Universitatea din Wolverhampton, unde a fost Head of Creative Writing și Senior Lecturer. Conduce în prezent un proiect de poezie pentru mai multe generații simultan, la o școală primară din North London. Acum cincisprezece ani, după moartea soțului ei – poet englez a cărui operă o copleșea –, Moira a hotărât că e de datoria ei să-l urmeze într-ale poeziei. Din acel moment, a început să învețe disciplina poetică și toate constrângerile ei.

Volumele acestei serii sunt publicate sub auspiciile Universității din București, ale British Council, Institutului Cultural Român și Uniunii Scriitorilor din România. Câțiva dintre poeții englezi din această serie au lucrat cu masteranzii Lidiei Vianu la traducerea Antologiei de poezie contemporană românească, http://editura.mttlc.ro/contemporary-romanian-poetry.html. Această colaborare a devenit în timp un mecanism de traducere eficient. Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan a devenit un brand în traducerea literaturii din și în limba engleză.

Anul trecut, MTTLC a împlinit zece ani de activitate. În semn de recunoaștere, instituțiile care îl sprijină au ajutat-o pe Lidia Vianu, directoarea programului, să organizeze un prim Masterclass de traducere literară, la care au fost invitați șase poeți englezi să lucreze cu masteranzii MTTLC la traducerea poeziei românești în limba engleză. A doua ediție a acelei întâlniri se desfășoară anul acesta între 8-14 mai, și se ocupă de traducerea prozei.

Lidia Vianu Translates. Moira Andrew: ”A Box of Sky/Cerul, o cutie” s-a lansat oficial miercuri, 10 mai 2017, iar volumul poate fi consultat și descărcat la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-moira-andrew.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați-vă Editurii,  lidia.vianu@mttlc.ro.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.