Știri: ”Angajare de clovn” de Matei Vișniec, în regia lui Mihai Lungeanu, la Hamburg și Berlin (31 octombrie, 1 noiembrie 2019)

133
angajare de clovn mihai lungeanu

Joi, 31 octombrie 2019, ora 19.30, la Teatrul PEM an den Elbbrücken, Reginenstraße 18 20539 Hamburg și vineri, 1 noiembrie 2019, ora 20.00, la Institutul Cultural Român, Sala 1, Reinahrdtstr, 14, 10117, Berlin, va avea loc spectacolul Angajare de clovn de Matei Vișniec, cel mai jucat autor român contemporan. Regia spectacolului este semnată de Mihai Lungeanu, unul din cei mai cunoscuți regizori români contemporani. Distribuția: Adrian Ciglenean, Damian Adrian, Sorin Francu. Producție a Teatrului Municipal ”M. Gh. Pastia” din Focșani.

În 1991 Angajare de clovn a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească.

Un spectacol sincer și plin de umor, în care sentimentele, frustrarea și neîmplinirile ascunse se împletesc cu bucuria revederii, într-un joc grotesc al sufletelor celor trei clovni, încă mânaţi de dorință, dar învinși de neputință. O frescă a naturii umane, într-o poveste tristă, dar plină de energie. Niccolo, Filippo și Peppino se hotărăsc să joace ultima carte şi să valorifice o ultimă șansă. Deși concursul de angajare pare o invitație într-un fel de cimitir al elefanților, fascinația posibilității de a mai parcurge câțiva pași în luminile arenei devine mai puternică decât frica de moarte și provoacă cele mai (ne)aşteptate reacţii şi atitudini dramatice, într-un carusel comic cu final tragic. Un spectacol nu jucat, ci trăit împreună cu spectatorii.

Spectacol în limba română cu subtitrare în limba germană.

La spectacolul de la Hamburg intrarea este 15 euro. La spectacolul de la Berlin, intrarea este liberă. 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.