Știri: ”Antidot la zadar”, proiecții de film și dezbatere la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești (15 iunie 2019, Mogoșoaia)

67
antidot la zadar

logo rubrica imago leviathan.roSâmbătă, 15 iunie 2019, ora 17.00, în Sala Scoarțelor a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia, va avea loc cel de-al doilea eveniment desfășurat în cadrul proiectului ”Revoluția modelelor”.

Invitatul special al acestei ediții este medicul Nicolae Constantinescu, membru al Academiei de Medicină și al Academiei Oamenilor de Stiință, unul dintre chirurgii care i-au operat pe cei împușcați la Revoluția din decembrie 1989. Alături de acesta va participa regizoarea Cristina Chirvasie.

Numele evenimentului, ”Antidot la zadar”, este titlul unui film-eseu construit în jurul personalității doamnei Micaela-Alexandra Ghițescu, scriitor și eminent traducător, președinte al Fundației Culturale MEMORIA și director al revistei cu același nume, care în luna mai a acestui an a trecut la cele veșnice. Un discurs filmic care redă publicului o mică parte din povestea doamnei Micaela Ghițescu care vorbește despre suferință, dar și despre speranță. Zadarul pentru domnia sa și pentru cei mai mulți care au suferit în închisorile comuniste a fost și este o noțiune inexistentă. Viața și pătimirile lor se fundamentează, prin excelență, pe nădejde, credință și dragoste, valori care astăzi sunt lăsate la colțul… istoriei.

Martiriul public al eroilor de la Revoluția din 1989 a vorbit societății românești despre aceleași trei valori. De aceea, desfășurătorul acestui eveniment conține și un alt film-eseu, cu titlul ”In vivo”, al cărui personaj este domnul doctor Nicolae Constantinescu care, prin mărturiile sale legate de Revoluția din 1989, aduce o notă profundă, veritabilă și inedită asupra impactului pe care acele momente le-au avut asupra celor prin care cuvântul libertate a ieșit la lumină.

Un eveniment organizat în colaborare cu Fundația Culturală MEMORIA și Asociația NEAMUL STRĂMOȘESC.

Momentele muzicale vor fi susținute de Brîndușa Chiriță-Barbu (pian) și Ilinca-Teofana Chiriță-Barbu (flaut).

facebook.com/RevolutiaModelelor

Vezi și: Proiectul multimedia ”Revoluția modelelor” la Palatele Brâncovenești (1 iunie 2019, Mogoșoaia)

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.