Ştiri: Artista din Brăila, Ruxandra Ciupercă-Ruxy, a obţinut Marele Premiu la Festivalul Cultural Internaţional „Eminescu şi Caragiale” ce se desfăşoară în această perioadă la Ploieşti 

80
premiu ploiesti

Plecând de la importanţa operelor semnate de două dintre cele mai importante nume ale literaturii române – Mihai Eminescu și I.L. Caragiale – în Prahova, la Ploiești, este organizat un eveniment cultural ce poartă numele acestora. Astfel, Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești, cu participarea revistei Lumea Epigramei”, organizează, în perioada 15–28 iunie 2021, Festivalul Cultural Internațional „Eminescu și Caragiale”. Inițiată de cunoscutul grafician Nicolae Ioniță, membru al Filialei Prahova a UZPR, manifestarea le propune iubitorilor de cultură numeroase expoziții de carte și grafică, proiecții de filme și dezbateri axate în jurul activității celor doi titani ai literaturii române, totodată reprezentanți de seamă ai publicisticii.

La vernisajul Expoziției internaționale de grafică „Eminescu și Caragiale” și al Expoziției Poemul Luceafărul în ediții bibliofile au participat 607 artiști din 101 țări, iar brăileanca Ruxanda Ciupercă-Ruxy – România a primit Marele Premiu pentru calitatea excepțională a creației sale artistice. 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.