Știri: Artiști români în rezidență de creație la Centrul Destelheide din Dworp – Belgia (5–14 iunie 2017)

779
Magda Amarioarei - Sophia (detaliu)
Magda Amarioarei - Sophia (detaliu)

Pentru al doilea an consecutiv, artiștii români Dan Badea, Dragoș Burlacu, Florin Buta, Oana Coșug, Anca Irinciuc și Magda Amărioaiei, alături de artistul sirian Kito Sino vor participa la programul de rezidență de creație ”Artiest in huis (Artiști în casă)”, organizat de Centrul Destelheide din Dworp (Destelheidestraat 66, Dworp 1653, Belgia), în perioada 5–14 iunie 2017.

Programul, al cărui obiectiv final este realizarea unor viitoare expoziții colective în Belgia și România, își propune să faciliteze dezvoltarea și punerea în practică a ideilor și proiectelor artistice conturate în cadrul rezidențelor artistice de la Teșcani sau în cadrul programului Colonia 21.

Atelierele puse la dispoziție de Centrul Destelheide pentru acest laborator de creație colectivă vor fi deschise publicului larg duminică, 11 iunie, ora 16.00, pentru vizite ghidate, în prezența artiștilor.

”Destelheide este cu precadere atmosfera care te încurajează să-ți localizezi propriul gest artistic, într-un sistem de valori dominat de unicitate și anticonformism artistic, modestie și camaraderie.Artiștii au rădăcini atât în Belgia cât și în România și împreună lucrează la o nouă serie de proiecte și expoziții în cele două țări. Destelheide le dă posibilitatea și cadrul necesar pentru desfășurarea, la nivel transfrontalier, schimburilor artistice.” , descrie sensul acestei inițiative, Oana Coșug – inițiatoarea programului.

Centrul Destelhaide este un spațiu unic de artă și creație, aflat în regiunea Flandra, dedicat tinerilor, artei și creativității și este finanțat de Comunitatea neerlandofonă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.