Știri: Axia Marinescu concertează la Palatul Béhague din Paris (11 mai 2017)

839
Axia Marinescu
Axia Marinescu. Sursa foto: ICR Paris

Joi, 11 mai 2017, ora 20.00, la Sala Bizantină a Palatului Béhague din Paris (123 Rue Saint-Dominique, 75007) va avea loc un recital de pian susținut de Axia Marinescu.

Pianista s-a născut la Bucureşti şi a studiat cu personalităţi importante ale scenei muzicale internaţionale la Conservatorul din Lausanne (fiind admisă la doar 17 ani direct la clasa de Master), École Normale de Musique din Paris şi Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles, pe care l-a absolvit în 2013 cu distincţia Magna cum laude. Axia Marinescu este de asemenea absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Sorbona din Paris. Articolele sale au fost publicate în Franţa, Germania, România. Tânăra a devenit în 2013 prima pianistă din România invitată să concerteze în cadrul celebrei ceremonii de decernare a prestigioasei distincţii Legiunea de onoare, la Paris.

Intrarea este liberă cu rezervare obligatorie la institut@institut-roumain.org sau la tel. 01 47 05 15 31.

Program:
Schubert, 4 Impromptus, op. 90; Chopin, Balada nr. 2 în Fa major, op. 38; Enescu, Burlesque, Carillon nocturne, op. 18; Ravel, Sonatina.

2 COMENTARII

  1. Axia Marinescu,nici n-am stiut de existenta ei,ar trebui promovati romanasii nostri ilustri si talentati,olimpici si merituosi…

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.