Știri: ”Balaurul”, concurs de traducere literară din limba română în limba italiană (Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia)

691
concurs traducere literara balaurul
Sursa foto: IRCCU Veneția

În anul în care se celebrează Centenarul Marelui Război şi al Marii Uniri, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia lansează concursul Balaurul”, adresat studenţilor  înscrişi la cursurile de limba, cultura şi literatura română (ciclul de licenţă şi masterat) din cadrul universităţilor italiene. Proba de concurs constă în traducerea din limba română în limba italiană a unui fragment de 7 pagini din romanul de război Balaurul” de Hortensia Papadat–Bengescu, mărturie a experienţei de soră de caritate a autoarei în timpul Primului Război Mondial.

Traducerile, însoţite de celelalte documente necesare înscrierii în competiţie, trebuie trimise până la data de 15 martie 2018 la adresele concursul.balaurul@gmail.com sau istiorga@tin.it, în conformitate cu Regulamentul din anexă la linkul: http://icr.ro/uploads/files/bando-del-concorso-di-traduzione-dal-romeno-allitaliano-balaurul.pdf. Vor fi acordate trei premii în valoare de 400, 200 şi 100 euro. Premierea va avea loc în Sala ”Marian Papahagi” a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în cursul lunii iunie a anului viitor, iar traducerile câştigătoare vor fi publicate în revista bilingvă italo-română Orizzonti culturali italo-romeni”. Juriul este format din traducători profesionişti şi din profesori universitari.

Pentru detalii suplimentare referitoare la desfăşurarea concursului, vă rugăm să consultaţi documentul din anexă şi/sau să contactaţi Secretariatul Concursului la concursul.balaurul@gmail.comistiorga@tin.it, tel.: 0415242309 (Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia, Cannaregio 2214, 30121 Venezia).

Organizator: Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia

Partener media: Orizzonti culturali italo-romeni

Responsabilă de proiect: Aurora Firţa-Marin

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.