Știri: Biletele pentru ediţia 2023 a Festivalului Internaţional „George Enescu” se pun în vânzare la 1 februarie 2023

86
Royal Concertbouw Orchestra, 2019. Foto: Alex Damian. Sursa: ARTEXIM
Royal Concertbouw Orchestra, 2019. Foto: Alex Damian. Sursa: ARTEXIM

logo rubrica musica leviathan.roBiletele individuale pentru ediţia 2023 a Festivalul Internaţional „George Enescu” (27 august–24 septembrie) se pun în vânzare la 1 februarie 2023, începând cu 12.00 pe site-ul Eventim, www.eventim.ro. Preţurile unui bilet variază între 250 de lei şi 35 de lei. Programul complet al ediţiei poate fi consultat pe www.festivalenescu.ro.

Una dintre cele mai aşteptate informaţii ale momentului: pe 1 februarie 2023, de la ora 12.00, se pun în vânzare biletele individuale pentru ediţia 2023 a Festivalului Internaţional „George Enescu” care are loc între 27 august şi 24 septembrie 2023 la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

Preţul unui bilet variază între 250 de lei şi 35 de lei, în funcţie de categorie.

Sala Palatului – Seria MARI ORCHESTRE ALE LUMII

VIP 250 lei
Categoria 1 200 lei
Categoria 2 170 lei
Categoria 3 120 lei
Categoria 4 100 lei
Categoria 4 reducere 70 lei

Ateneul Român – Seria CONCERTELE DE LA ATENEU

Categoria 1 250 lei
Categoria 2 200 lei

Ateneul Român – Seria CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPȚII

Categoria 1 230 lei
Categoria 2 180 lei

Muzeul Național de Artă al României / Sala Auditorium – Seria ENESCU ȘI CONTEMPORANII

Categoria 1 120 lei
Categoria 2 90 lei
Categoria 2 reducere 45 lei

 

Sala Radio – SERIA ORCHESTRELOR ROMÂNEȘTI

Categoria 1 90 lei
Categoria 2 70 lei
Categoria 2 reducere 35 lei

 

Biletele vor fi puse în vânzare prin Eventim, pe site-ul www.eventim.ro. Programul complet al Festivalului este disponibil deja spre consultare şi selecţie în vederea achiziţionării biletelor pe www.festivalenescu.ro. Ora punerii în vânzare a biletelor este 12.00, ora României. Atât publicul din ţară, cât şi cel din străinătate au acces la procesul de vânzare.

Biletele pentru seria de concerte educative dedicate copiilor și pentru concertul susținut de ansamblul Musica Ricercata dirijat de Gabriel Bebeșelea din 10 septembrie, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon, vor fi puse în vânzare de către teatru.

Cea de-a 26 ediţie a Festivalul Enescu stă sub semnul generozităţii.

Sub sloganul Generozitate prin Muzică, în total, peste 3.500 de artişti invitaţi, 150 de solişti şi 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 ţări şi nu mai puţin de 9 orchestre româneşti sunt prezente în Festival. Va avea loc un adevărat maraton cu câte trei sau patru concerte pe zi.

10 septembrie este ziua cu cele mai multe evenimente doar în București – 7 concerte de excepție începând de la ora 11.00 până puțin după miezul nopții.

Printre marile nume ale muzicii clasice care revin în program se numără: dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck, Paavo Järvi, pianistele Martha Argerich şi Yuja Wang, violoncelistul Gautier Capuçon, violoniştii Renaud Capuçon şi Janine Jansen, printre alţii. Iar printre artiştii în premieră: Alexander Krichel, Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich şi Klaus Mäkelä. De asemenea, prestigioase ansambluri vor concerta în premieră: Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music, Manchester Camerata.

O premieră absolută în cadrul celei de-a 26-a ediţii a Festivalului o reprezintă seria de concerte educative dedicate copiilor, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon. 9 orchestre româneşti, în interpretări excepţionale sunt reunite, la rândul lor, în cadrul unei noi serii de concerte: Stagiunea Orchestrelor Româneşti.  Şi Operele în concert vor aduce aduce unele dintre cele mai rafinate lucrări în primă audiţie în RomâniaOthello de Verdi, în interpretarea Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino, Billy Budd, de Britten cu Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Hannu Lintu sau The Fairy-Queen de Purcell cu Les Arts Florissants.

Muzica lui George Enescu va fi prezentă în ediţia 2023 în interpretări internaţionale de calibru. Opera Oedipe revine în programul festivalului în coproducție cu Opera Națională București, iar Simfonia nr. 3 în Do Major de George Enescu va fi interpretată de Orchestra Naţională a Franţei, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

Festivalul Internațional „George Enescu” este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Organizatori: ARTEXIM

Co-organizatori: Fundația ArtProduction

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București

Susținători și parteneri: Rompetrol, CBRE, BRINEL – SNEF, Liliana și Peter Ilica Foundation, La mama, Casa de Flori, Dorna, Paradigma Film, Crowdfavorite, Țucă Zbârcea și Asociații, Teatrul Odeon.

Comunicat al ARTEXIM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.