Știri: Breasla Actorilor revine cu o nouă producție: premiera spectacolului „Ducele” (20 septembrie 2020)

64
ducele breasla actorilor

Duminică, 20 septembrie 2020, ora 19.30, la CoOperativa Bar din București (str. Icoanei nr. 86), va avea loc premiera spectacolului Ducele, după un text de Massimiliano Nugnes.

Spectacolul a stat o perioadă neașteptat de lungă în faza de producție, asta pentru că închiderea teatrelor și sistarea proiectelor cauzate de pandemia de Covid-19 au coincis cu momentul în care repetițiile la Ducele erau în plină desfășurare. A fost nevoie de multă coordonare și muncă pentru ca proiectul să supraviețuiască acestei perioade. Până la ridicarea restricțiilor, repetițiile au continuat de la distanță, folosind platformele de video-call disponibile online.

„Întreruperea activităților teatrelor a venit într-un moment în care deja ne pregăteam pentru premiera spectacolului Ducele, ceea ce a făcut ca reluarea activităților să fie cu atât mai grea. Pe lângă dificultățile inevitabile, cum ar fi găsirea unui spațiu de repetiții și încercarea de a ne descurca în lipsa unor fonduri de producție, ne-am confruntat cu problemele pe care un spectacol de Commedia dell’Arte le ridică, fiind o formă de teatru predominant fizică. A fost o provocare să ne adaptăm la repetițiile cu masca de protecție, mai ales când expresivitatea feței e unul dintre elementele esențiale ale spectacolului.” Massimiliano Nugnes, text și regie Ducele.

Ducele, o tragicomedie în stilul Commedia dell’Arte

Ce se întâmplă când cea mai puternică ființă e în pragul morții? În lumea tenebrelor, ducele întunericului pune la cale un plan în care slujitorii și victimele sale sunt atrași deopotrivă, fără voia lor. Ducele vorbește despre personaje imperfecte, cu rătăciri și păcate, care însă compensează printr-un umor veritabil și o umanitate sinceră.

Este cel de-al doilea spectacol în stilul Commedia dell’Arte pe care Asociația „Breasla Actorilor” îl realizează. Breasla Actorilor își propune să promoveze acest gen de teatru, atât prin producții efective de spectacole, cât și prin workshop-uri și masterclass-uri dedicate studiului aprofundat, cu invitați de renume internațional.

Distribuția spectacolului este formată din actorii: Andrei Atabay, Aurelian Culea, Robert Iosif, Claudia Moroşanu, Beatrice Rubică, Alexandru Tudor Sabău.

Costumele și scenografia sunt realizate în parteneriat cu studenții Departamentului de Scenografie și Eveniment Artistic, Facultatea de Arte Decorative și Design, UNArte București, coordonați de lector univ. dr. Anca Albani și asist. univ. dr. Roxana Ionescu.

Prin activitățile pe care le desfășoară, Breasla Actorilor promovează activ tinerele talente și încurajează dezvoltarea lor, fie că este vorba de implicarea lor în proiecte sau de ateliere de teatru pentru copii și adolescenți.

„Ultimele luni au însemnat pentru toată echipa multă muncă de adaptare, ca să reușim să ducem proiectul la bun sfârșit. Ne bucurăm însă că am reușit să trecem peste toate și după 7 luni vă așteptăm cu entuziasm la premieră.”Massimiliano Nugnes.

Evenimentul se va desfășura respectând toate normele de protecție în vigoare.

Biletele se pot achiziționa de pe MyStage.ro.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.