În 20 septembrie 1459, capitala de astăzi a țării era atestată documentar într-un hrisov în limba slavă, semnat de domnitorul Țării Românești, Vlad Țepeș, aceasta fiind cea dintâi mențiune oficială.
Primăria Municipiului București prin Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează în 19 și 20 septembrie 2020 o serie de evenimente culturale on-line și off-line reunite sub genericul „Zilele Bucureștiului”.
Vă invităm să urmăriți evenimentele cu public, pe care le organizăm în Grădina MNLR, precum și evenimentele on-line, care vor fi postate pe site-ul oficial al MNLR, pe platforma web multimedia culturaindirect.ro, precum și pe paginile de socializare ale muzeului.
În 20 septembrie, între orele 10.00 și 18.00, expoziția de bază a MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8 poate fi vizitată gratuit. Alături de manuscrise, obiecte personale ale scriitorilor și obiecte de artă plastică, puteți explora colecția intitulată „Bucureștiul literar și artistic”, unde sunt expuse desenele artistului Ioan Cârdei, precum și portrete ale scriitorilor români, semnate de fotograful Ion Cucu.
Programările pentru vizitarea muzeului se fac la numărul 0748057192 sau la adresa programe@mnlr.ro.
Tot duminică, 20 septembrie, în intervalul orar 10.00–20.00, accesul va fi gratuit și la cele cinci case memoriale ale MNLR:
Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Str. Mărțișor 26
Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”; Str. George Bacovia 63
Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, Blvd. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu 19
Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Blvd. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu 19
Casa Memorială „Anton Pann”, Str. Anton Pann 20
Programările pentru vizitarea caselor memoriale se fac la numărul de telefon 0731 003 022 sau pe adresa de e-mail case.memoriale@mnlr.ro.
Programul evenimentelor este disponibil aici.
Comunicat al Muzeului național al Literaturii Române din București