Știri: Centenarul Tratatului de la Trianon: Interviuri cu istorici români (3–5 iunie 2020)

263
centenario-de-trianon

logo rubrica historia leviathan.roPentru a marca Centenarul Conferinței de Pace de la Paris (1919-1920) și semnarea Tratatului de la Trianon din 4 iunie 1920, canalul de televiziune TVR Cluj, într-un adevărat maraton cultural, a realizat o serie de interviuri cu istorici iluștri și reprezentanți de seamă ai unor instituții românești. Aceste interviuri de colecție, realizate de Luminița Purdea Cotuțiu, producătorul proiectului CENTENAR-TRIANON, au început să fie difuzate de TVR Cluj, începând din 1 iunie, în fiecare seară, de la ora 18.30.

Institutul Cultural Român de la Madrid, în baza colaborării cu TVR Cluj, va prezenta publicului spaniol, în perioada 3–5 iunie 2020, unele dintre aceste interviuri și anume, un vast material care îl are ca protagonist pe istoricul prof. dr. Mircea Vaida-Voevod, nepotul marelui om de stat Alexandru Vaida-Voedod, care a publicat pe această temă volumele Scrisori de la Conferința de Pace, Paris-Versailles 1919-1920 și Alexandru Vaida-Voevod, văzut de contemporani și un interviu cu prof. dr. Ioan Bolovan, directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, Filiala Cluj. Interviurile vor fi difuzate în română, cu subtitrare în spaniolă.

De asemenea, în data de 4 iunie, vor fi preluate pe pagina de Facebook a ICR Madrid, în direct, în limba română, intervențiile transmise de TVR Cluj în cadrul unei ediții speciale, ale directorului Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, Filiala Cluj, prof.dr. Ioan Bolovan, ale prof.univ dr. Adrian Cioroianu, Ambasadorul României la UNESCO și ale prof. univ.dr. Valer Moga, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba–Iulia.

Interviurile vor fi disponibile pe paginile de Facebook și Twitter și pe canalul de Youtube ale ICR Madrid.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.