Știri: Concert extraordinar „Anul Nou în stil Stradivarius” la Sala Radio (12 ianuarie 2017)

943
razvan stoica andreea stoica concert anul nou

Joi, 12 ianuarie 2017, de la ora 19.00, Sala Radio (Str. General Berthelot, Nr. 60-64, București) găzduiește concertul extraordinar „Anul Nou în stil Stradivarius” susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica. Cei doi artiști își vor demonstra măiestria și vor încânta publicul cu un program muzical de pe două continente şi din două spaţii muzicale fascinante: muzica clasică şi tango-ul.

Programul concertului din 12 ianuarie cuprinde lucrări de mare anvergură și virtuozitate cum ar fi Sonata „Trilul Diavolului” a lui Giuseppe Tartini sau „Dansurile Spaniole” ale lui Pablo de Sarasate, dar și tangourile lui Astor Piazzolla din suita „Histoire du Tango„. La finalul concertului publicul este invitat la lansarea albumului „Strad Style” distribuit de Universal Music Romania, urmată de o sesiune de autografe și posibilitatea de a socializa cu protagoniștii. Acustica specială a sălii Radio oferă publicului premizele unei experiențe muzicale de excepție.

Violonistul român Răzvan Stoica a primit titlul de Noul talent al anului 2013 la concursul „New Talent” de la Bratislava, fiind primul muzician român care reuşeşte această performanţă în istoria de 44 de ani a acestui concurs, iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. „New Talent” este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Radio România Muzical îl recomandă pe Răzvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, violonistul român cântă pe o vioară Stradivarius, Queen ex-Ernst din 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi.

Biletele pentru concert pot fi cumpărate prin reteaua Eventim, dar și pe www.eventim.ro, la prețuri de 30, 50 şi respectiv 75 de lei.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.