Știri: Concertele Museicorum 2019 – ”Toamnă muzicală” la Palatul Suțu (9 septembrie)

68
concertele museicorum

rubrica museum leviathan.roMuzeul Municipiului București vă invită astăzi, luni, 9 septembrie 2019, de la ora 19.00, la concertul intitulat ”Toamnă Muzicală”, pe care îl puteți asculta la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), în cadrul MUSEICORUM 2019, proiect asociat Festivalului Internațional ”George Enescu”.

Două voci de excepție se vor îmbina armonios, iar publicul va avea ocazia să le asculte cântând împreună pe soprana Arlinda Morava și mezzosoprana Adriana Alexandru. Alături de cele două soliste, la pian se va afla Georgiana Diaconescu, iar la clarinet Gheorghe Constantinescu.

Programul pregătit pentru astăzi este atrăgător: Habanera din opera ”Carmen” de Georges Bizet; Soupir de George Enescu; Dar de anul nou de George Enescu; Aria Ziței, din opera ”O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu; Aria lui Spiridon din aceeași operă; Duetto buffo di due gatti de Gioachino Rossini; Barcarola din opera ”Les Contes d’Hoffmann” de Jacques Offenbach; I feel pretty, Aria Mariei din ”West side story” de Leonard Bernstein; Măi bărbate fii cuminte de Achim Stoia; Elegia de Ernesto Cavallini (clarinet, pian); Dorul de Ciprian Porumbescu.

Arlinda Morava, soprană. S-a născut în Tirana, Albania, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București și are un masterat în canto de operă în Elveția. Colaborează cu toate tipurile de instituții culturale de stat din România și Albania, este laureată a multor concursuri naționale si internaționale. A întreprins turnee în marile orașe din România, dar și din străinatate. A susținut recitaluri pe scena Royal College din Londra și în alte orașe europene, sub bagheta unor dirijori de renume. Din repertoriul său fac parte arii de opere, operete, lieduri, lucrări religioase, lucrări de compozitori contemporani, piese folclorice romanești și albaneze.

Adriana Alexandru, mezzosoprană. S-a născut în orașul Craiova, a studiat pianul la Liceul Dinu Lipatti și Academia de Muzică București unde a studiat canto avându-le profesoare pe doamnele Maria Slatinaru și Arta Florescu. A fost, pe rând, solistă a Teatrului Liric Craiova, a Operei Naționale din București. A interpretat pe mari scene ale lumii din Austria, Japonia, China, Olanda, Italia, Thailanda, fiind extrem de apreciată de public.

Bilet de intrare: 20 lei.

Evenimente organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

Vezi: www.festivalenescu.ro


Asociația Culturală Leviathan, editor al site-ului Leviathan.ro și al revistei culturale trimestriale ”Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional ”George Enescu”. Pe acest site publicăm detalii despre programul fiecărei zile a festivalului și transmisiile tv și radio (în direct sau înregistrate), despre muzicienii invitați, comentarii, fotografii, cronici, articole de sinteză.

logo_leviathan_rosu-2Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Vezi și: revista trimestrială ”Leviathan”, anul I, nr. 1, octombrie –decembrie 2018 și anul II, nr. 3, iulie – septembrie 2019, click aici.

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.