Știri: Conferință despre Mary Cassatt la Muzeul Storck (24 august 2019, București)

149
Mary Cassatt, ”Fetiță în fotoliu albastru” (detaliu), 1878, Galeria Națională de Artă  din Washington
Mary Cassatt, ”Fetiță în fotoliu albastru” (detaliu), 1878, Galeria Națională de Artă  din Washington

rubrica museum leviathan.roSâmbătă, 24 august 2019, ora 11.00, la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck din București (Str. Vasile Alecsandri nr. 16), va avea loc conferința ”Mary Cassatt, prima femeie-pictor de origine americană din grupul impresioniștilor francezi”, susținută de Oana Maria Ciontu.

Oana Maria Ciontu este masterand în anul I la Universitatea București, specializarea ”Istoria artei și filosofia culturii”. În prezent, desfășoară un program de voluntariat în cadrul Muzeului Municipiului București, secția Artă. Începând din septembrie 2019, Oana Maria Ciontu va urma un master de cercetare în artă și cultură la Universitatea Leiden, Olanda.

La deschiderea conferinței va lua parte Elena Olariu, Director adjunct Artă – Muzeul Municipiului București, inițiatoarea seriei de conferințe periodice care tratează subiecte legate de istoria artei românești și a artei universale.

Conferința prezintă complicatul drum parcurs de o femeie-artist la sfârșitul secolului al XIX-lea, cu atenția îndreptată în principal spre Mary Cassatt, una dintre cele trei artiste de referință ale Impresionismului, alături de Berthe Morisot și Marie Braquemond. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Parisul devine principalul centru cultural și social al Europei, caracterizat de o atmosferă elegantă și creativă datorată atât Expoziției Universale, cât și noilor inovații urbane întreprinse de împăratul Napoleon al III-lea.

Intrarea la această conferință costă 5 lei (taxa include și vizitarea muzeului).

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.