Știri: ”Depășește imposibilul!”, proiect pentru copii din școli bucureștene

602
Depaseste imposibilul. Foto Mircea Struțeanu
Foto: Mircea Struțeanu

Proiectul Asociației Climb Again și al Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Vedere se derulează în cadrul parteneriatului pentru educație Civitas și se desfășoară până pe 6 aprilie 2017 la București. Acesta reunește copii din opt școli din Capitală, dintre care patru școli pentru copii cu nevoi speciale, pentru a-i învăța noțiunile de bază ale escaladei în cadrul a mai multe ore de escaladă la panou.

Sub deviza ”Depășește imposibilul!”, în cadrul proiectului, copiii află noțiunile de bază ale escaladei de la antrenori specializați ai Asociației Climb Again, învață despre echipament, fac exerciții specifice și exersează escalada la panoul de cățărare special amenajat de Climb Again la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere din Capitală. Proiectul se încheie pe 6 aprilie cu o sesiune de escaladă la care sunt invitați toții copiii, organizată ca un eveniment de gală la Sala de Escaladă Carpatic din Splaiul Independenței, la finalul căruia fiecare dintre participanți primește o diplomă. Școlile care participă sunt: Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere, Şcoala Gimnazială ”Cezar Bolliac”, Liceul Tehnologic Special ”Regina Elisabeta”, Liceul Tehnologic Special nr. 3, Școala Gimnazială ”Anastasia Popescu”, Şcoala Gimnazială nr. 85, Şcoala Gimnazială nr. 95 și Şcoala Gimnazială Specială nr. 3.

”Escalada este în primul rând un antrenament foarte bun pentru a învăța să ne depășim propriile limite. Beneficiile dovedite pentru copii, îndeosebi pentru copiii cu nevoi speciale, sunt multiple și conduc la dezvoltarea abilităților de viață independentă și de integrare socială, prin creșterea încrederii în forțele proprii, îmbunătățirea imaginii de sine, stimularea psihomotricității, dobândirea de noțiuni de disciplină și, mai ales, învățarea curajului. Prin acest proiect, Asociația Climb Again urmărește să motiveze copiii și să le deschidă orizonturi către noi experiențe. Acest tip de antrenament se adresează tuturor copiilor, inclusiv celor cu deficiențe fizice și neuromotorii, celor cu deficiențe din spectrul autist și celor cu tulburări post-traumatice, precum și copiilor din centrele de plasament. Escalada este o terapie de succes care contribuie la integrare socială și îi poate stimula pe copiii cu nevoi speciale să se antreneze pentru a participa la competiții naționale și internaționale de paraclimbing”, a declarat pentru presă Claudiu Miu, Președintele Asociației Climb Again, cățărător profesionist, multiplu campion național, vicecampion și campion balcanic.

Înființată în anul 2014, Asociația Climb Again sprijină copiii cu nevoi speciale să-și depășească limitele, prin practicarea escaladei atât ca terapie, cât si cu perspective competiționale.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.