Știri: Dinu Flămând şi António Lobo Antunes, alături într-o carte de poezie, la Guerra e Paz Editores (6 aprilie 2017, Lisabona)

990
Dinu Flămând sombras e falesias umbre si faleze

Poetului Dinu Flămând i-a apărut, cu sprijinul Institutului Cultural Român (prin programul TPS) şi al ICR Lisabona o nouă carte în Portugalia: Editura Guerra e Paz a publicat în aprilie noul său volum, ”Sombras e Falésias”/”Umbre şi Faleze”, în traducerea lui Corneliu Popa. Acesta, recomandat de António Lobo Antunes, care este şi autorul prefeţei, ajunge în librării astăzi, 5 aprilie 2017.

Lansarea, prevăzută a avea loc joi, 6 aprilie 2017, la orele 18.30, se va face în prezenţa autorului, a lui António Lobo Antunes şi a profesoarei de literatură comparată de la Universitatea din Lisabona, Helena Buescu, la Librăria Bertrand – Picoas Plaza din Lisabona. ”Aceasta este Poezie Adevărată, fără scăderi, fără o umbră sau vreo lungime. Este o carte despre pierderea mamei, scrisă cu pudoare şi o măsură admirabile”. Un Requiem majestoso, afirmă în prefaţă António Lobo Antunes, prieten de cursă lungă al autorului român, onorat cu cel mai prestigios premiu literar al ţării sale, Premiul Naţional ”Mihai Eminescu”.

Dinu Flămând a publicat în România o operă vastă: mai ales poezie, dar şi critică literară. Poemele sale au fost traduse în numeroase ţări, din Spania, Franţa şi Italia până în Mexic. ”Umbre şi Faleze” tocmai a fost publicată în Germania, având ediţii şi în Spania şi Mexic. Întâi de toate poet, Dinu Flămând este şi eseist, jurnalist, traducător şi comentator al actualităţii politice în presa română şi internaţională. Iubitor neobosit al literaturii de limbă portugheză, a tradus autori precum Fernando Pessoa, Herberto Helder, António Lobo Antunes, Carlos Drummond de Andrade şi Vinicius de Moraes. Dinu Flămând a tradus de asemenea opere din franceză, spaniolă şi italiană, activitatea sa fiind recompensată cu numeroase premii literare. În portugheză, lui Dinu Flămând i s-a mai publicat în 2007 cartea ”Havera Vida antes da Morte?”/”Există oare viaţă înainte de moarte?” la editura lisaboneză Quasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.