Știri: Expoziția online „Geografii subiective” (9 noiembrie 2020)

50
geografii-subiective (1)

Asociația Bloc Zero organizează luni, 9 noiembrie 2020, un tur virtual prin două orașe de pe malul Dunării, Brăila și Drobeta Turnu Severin, care funcționează totodată și ca o explorare afectivă a acestora. Expoziția online Geografii subiective este rezultatul unui proiect de cercetare și creație prin mijloace audio-vizuale adresat în primul rând liceenilor, dar și comunităților din Brăila și Drobeta Turnu Severin. În urma unui open call, 15 adolescenți selectați din cele două orașe au lucrat alături de mentorii Alina Manolache (regie de film), Alexandru Mihai (fotografie și operatorie) și Ioana Brăilescu (cercetare și scriere creativă). Astfel în luna august a acestui an, aceștia au participat la o serie de ateliere în urma cărora au învățat să documenteze povești și realități locale folosindu-se de mediile filmului și fotografiei pe peliculă. Atelierul de documentare creativă ce a stat la baza expoziției Geografii Subiective este al treilea dintr-o serie inițiată de Asociația One World România în 2018 și continuată începând cu 2020 în parteneriat cu Asociația Bloc Zero.

Pentru informații: Facebook https://www.facebook.com/bloczero, Instagram https://www.instagram.com/bloc.zero/

Atelierul de documentare creativă, care a stat la baza expoziției Geografii subiective, este al treilea dintr-o serie inițiată de Asociația One World Romania în 2018. Imagini de la expoziția din 2018, Insula sonoră pot fi văzute la adresa https://www.facebook.com/media/set/?vanity=OneWorldScoala&set=a.1789788757820146,

ANTIinstagram 2019 la https://www.facebook.com/media/set/?vanity=OneWorldScoala&set=a.1578772925588398.

Informații: http://geografiisubiective.bloczero.ro, https://www.facebook.com/bloczero, https://www.instagram.com/bloc.zero.

Parteneri instituționali: Muzeul Național de Artă Contemporană București, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Muzeul Brăilei „Carol I” – Centrul Cultural Nicăpetre, Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural – Drobeta Turnu Severin.

Printre partenerii media: Radio România Cultural.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.