Știri: „Faust” și „Astor Piazzolla 100”, transmise online de Opera Națională București (2, 3 aprilie 2021)

12

logo rubrica musica leviathan.roVineri, 2 aprilie 2021, începând cu ora 19.00, Opera Națională București transmite online spectacolul de operă Faust de Charles Gounod. Reprezentația spectacolului a fost înregistrată în 17 ianuarie 2019. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până duminică, 4 aprilie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de vineri, 2 aprilie, ora 19.00.

Prin opera Faust, Charles Gounod reușește să impună și un nou gen de operă, practicat mai ales în Franța, numit „grand-opéra”. El introduce în operă și un divertisment, fragment de balet introdus în operă, Noaptea Valpurgiei, devenit un pretext pentru sinteza tematică a unei fantastice călătorii în lumea tenebrelor, a iluziilor și simbolurilor. Includerea tabloului coregrafic nu a făcut decât să sporească faima acestei opere, deoarece adaugă un plus de spectaculozitate și înlesnește, totodată, accesul publicului la o problematică ermetică în viziunea lui Goethe.

Sâmbătă, 3 aprilie 2021, începând cu ora 19.00, prima scenă lirică a țării transmite online concertul Astor Piazzolla 100, o incursiune în lumea magică, plină de mister și senzualitate a creației lui Astor Piazzolla, cel care a revoluționat tangoul tradițional argentinian, creând „Tango nuevo” și de la a cărei naștere aniversăm în luna martie 100 de ani. Reprezentația spectacolului a fost înregistrată în 5 martie 2021. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/  până luni, 5 aprilie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de sâmbătă, 3 aprilie, ora 19.00. 

Ne vor purta în această călătorie soliștii Simonida Luțescu, Sorana Negrea și Andrei Lazăr, acompaniați de Mihaela Vîlcea la pian și Pavel Zurka la contrabas, precum și Trio Elite, format din violonistul Cristian Balaș, violoncelista Ioana Stanciuc și pianista Mădălina Florescu. Conceptul regizoral al spectacolului poartă semnătura lui Alexandru Nagy, iar din program nu vor lipsi celebrele Las cuatro estaciones portenas, Adios Nonino, Oblivion și Libertango.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.