Știri: Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii”, ediția a XXI-a (2–19 august 2020, Sinaia)

44
Festivalul international Enescu și muzica lumii afis

logo rubrica musica leviathan.roFestivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii”, ediția a XXI-a se va desfăşura în perioada 2–19 august 2020, în spaţii neconvenţionale puse la dispoziţie de Muzeul Sinaia, Cazinoul Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica, Centrul Cultural „Carmen Sylva”. Concertul de închidere, creat de profesorul Marin Cazacu, va avea loc în ziua în care este aniversată naşterea lui Enescu, 19 august. Ediţia a XXI-a a festivalului are în program 14 de concerte şi recitaluri  și este organizată  de Primăria oraşului Sinaia şi Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”. Evenimentul este organizat cu contribuţia UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

La fel ca la ediţiile precedente, vor fi prezente cele patru orchestre naţionale de tineret: Orchestra Română de Tineret, Orchestra Naţională Simfonică a României, Orchestra Junior şi Romanian Sinfonietta Orchestra.

Orchestra Română de Tineret va fi dirijată de Cristian Mandeal, iar la concertul din 5 august îl va avea ca solist pe Ştefan Cazacu – violoncel şi va prezenta un program exclusiv Haydn. La concertul din 11 august, Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine un program exclusiv simfonic, Mozart, Britten, Ceaikovski. Orchestra Junior, dirijată de Andrei Stănculescu, va susţine un concert cu lucrări clasice şi muzică de film pe 16 august, iar Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist violonistul Alexander Sitkovetsky, va prezenta pe 19 august un program cu lucrări de Mendelssohn, Beethoven, Vivaldi şi Enescu.

Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii” are în program şi numeroase recitaluri camerale, printre care cele susţinute de Cvartetul „Arcadia” (2 august, în concertul de deschidere), Ansamblul „Violoncellissimo”, condus de Marin Cazacu (15 august).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.