Știri: ”Futur de luxe” de Igor Bauersima, în premieră la Teatrul Evreiesc de Stat din București (10, 11 noiembrie 2018)

395
futur de luixe TES

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită sâmbătă, 10 noiembrie și duminică, 11 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la premiea spectacolului ”Futur de luxe” de Igor Bauersima (traducerea din limba germană Alexandru Mihaescu, traducerea în limba idiș Saul Leizer), în regia artistică a lui Alexandru Mihaescu. Scenografia este semnată de Alina Herescu, filmarea este realizată de George Dăscălescu, lightdesign-ul de Lucian Moga, iar mișcarea scenică îi aparține lui Paul Dunca. Asistent de regie: Mircea Dragoman.

Din distribuția spectacolului fac parte Viorica Bantaș, Andrei Finți, Iolanda Covaci, Katia Pascariu, Marius Călugărița, Ștefan Eparu, Darius Daradici, George Lepădatu și Maia Morgenstern (video).

Igor Bauersima, arhitect, muzician și regizor de filme experimentale, a montat peste zece spectacole și a scris mai multe piese de teatru. Fiu al unui emigrant ceh şi al unei rusoaice, Bauersima vorbeşte ceha, rusa, franceza, engleza şi germana. Scrie în germană. În 1993, fondează ”OFF OFF Bühne”, una dintre cele mai apreciate companii de teatru alternativ elvețian. Este distins cu ”Premiul pentru cea mai bună producție de teatru alternativ” la Festivalul ”Impulse” din Renania de Nord-Westfalia (1998). Ulterior este invitat la ”Mülheim Theatre Days” (2001) și desemnat de criticii revistei ”Theatre Heute” cel mai bun tânăr dramaturg al stagiunii 2001/2002 pentru piesa ”norway.today”. Alte piese scrise de Igor Bauersima: ”Tourist Saga”, ”Tattoo” (în colaborare cu Réjane Desvigne), ”69”, ”Snobi”. ”Futur de Luxe” a avut premiera la Schauspiel Hannover, în 2002.

Într-o seară de Șabat a anului 2020 are loc reunirea excentricilor membri ai familiei Klein. Tatăl, Theo, este medic genetician celebru, Ulla – soția trofeu, are 55 de ani, dar arată ca de 30, fiica lor Uschi nu se poate împăca cu mama ei superficială și militează pentru protecția mediului și a animalelor, și are doi frați gemeni: Felix, pictor și Rudi, cercetător. Pentru Theo, știința este mai presus de existența lui Dumnezeu. Medic genetician dedicat trup și suflet științei, el studiază existența unei gene a binelui sau a răului în om. Theo Klein se joacă de-a Dumnezeu și inaugurează în familie experimentul său fabulos, prin care dorește să dovedească lumii că Răul nu este înnăscut. El însuși își clonează fiii gemeni. Pierderea identității și individualității, consecințele ingineriei genetice, ale chirurgiei plastice și nesiguranța existenței noastre sunt subiectele acestui puzzle moral filosofic.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.