Știri: „haisalut.ro”: platformă digitală de conținut, cu misiunea de a promova excelența românească din afara țării în rândul publicului din România (25 iunie 2020)

50
haisalut.ro

Asociația Identitate Culturală Contemporană (AICC) lansează astăzi, joi, 25 iunie 2020, la ora 19.00, proiectul haisalut.ro: o platformă digitală de conținut, a cărei misiune este să promoveze excelența românească din afara țării în rândul publicului din România.

Prin intermediul acestei platforme ne dorim să contribuim la menținerea și consolidarea spațiului cultural românesc, dar și să creăm o comunitate de profesioniști români din afara țării care, prin expertiza lor, contribuie la promovarea identității culturale românești în lume.

Printre speakeri, vă propunem câțiva oameni pentru care românitatea este, ca şi pentru entuziaştii haisalut.ro, profesiune de credință. Şi care cred că dor chiar este traductibil şi în alte graiuri.

Jan-Willem Bos, traducător-interpret, scriitor, publicist și lexicograf. A studiat limbă și cultură română în Amsterdam și literatură comparativă în Illinois.

Diana Vrabie, coordonatoarea navetei culturale de pe Podul de flori: conferențiar universitar, Catedra de literatura română și universală, Facultatea de Litere (USARB), critic și istoric literar. Doctor în filologie, membră a Uniunii Scriitorilor din România și a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Membră a Asociației Ziariștilor Independenți. Autoare a mai multor studii și antologii literare

Daniel Pavel, şeful secției de limbă română a Radio Max Viena.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/haisalut.ro/

și pe Youtube:
https://youtu.be/LLZDOA0gQvY

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.