Știri: Juriu de părinți pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale Teatrului Excelsior din București

71
Teatrul Excelsior new drama jpg

Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, este programul anual care le oferă liceenilor pasionați de teatru șansa de a-și vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole de teatru realizate în regim profesionist. 15 martie 2019 este termenul limită până la care adolescenții din întreaga țară pot să trimită piesele de teatru într-un act, scrise de ei, pentru a participa la cea de-a cincea ediție a NEW DRAMA.

După succesul inițiativei lansate anul trecut, textele înscrise în concurs vor fi evaluate și de un juriu alcătuit din părinți de adolescenți. Prin implicarea părinților în procesul de jurizare, echipa Teatrului Excelsior își propune să atragă atenția asupra sferei de preocupări specifice tinerilor aflați la vârsta adolescenței și să genereze oportunitatea unui dialog autentic între generații.

Cei care doresc să facă parte din juriul părinților trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să fie părinți de adolescenți;
  • copilul lor să nu fie participant la concurs;
  • să nu fie angajați sau colaboratori ai Teatrului Excelsior;
  • să semneze un contract de confidențialitate.

Cei interesați pot aplica pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, până la data de 1 martie 2019. În data de 15 martie, ei vor primi textele concurenților, fără a le fi dezvăluită identitatea acestora. După lecturarea pieselor, vor trebui să desemneze cele mai bune zece piese până în data de 27 martie 2019. 

Cele șase piese finaliste vor fi alese de un juriu de specialiști în domeniul teatrului, care va avea în vedere și opțiunile juriului de părinți.

Cele șase piese finaliste vor fi anunțate vineri, 29 martie 2019.

Toate detaliile privind desfășurarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA sunt disponibile pe website-ul Teatrului Excelsior, în secțiunea dedicată: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.