Știri: Laborator teatral (24 august – 1 septembrie 2019, Satu Mare)

445
laborator teatral satu mare

Compania ”Mihai Raicu” a Teatrului de Nord din Satu mare începe stagiunea 2019 – 2020 cu 9 zile de Laborator teatral, proiect aflat la cea de-a doua ediție. Anul acesta metoda de lucru aleasă este teatrul devised (creație colectivă) cu tema Comunicare. Sunt invitați tinerii regizori: Cristian Ban, Catinca Drăgănescu și Dragoș Alexandru Mușoiu.

În perioada 24 august – 1 septembrie 2019, întreaga trupă va fi implicată în proiect – actori, scenografi, personal tehnic și artistic. Se păstrează metoda de lucru folosită în laboratorul de anul trecut: actorii, împărțiți în trei echipe, vor lucra intensiv, experimentând punerea în scenă a trei spectacole, contra cronometru, diferența fiind absența textelor ca punct de plecare. Construcția celor trei spectacole pornește de la tema comună – comunicare – teatrul devised fiind o formulă de lucru provocatoare, în care ideile actorilor converg cu cele ale scenografului şi a regizorului devenit un orchestrator de energii.

Intenția acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiții la maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloace de producție existente.

Cele trei spectacole vor fi prezentate publicului în ultima zi a proiectului.

Intrarea este liberă.

www.teatruldenord.ro

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.