Știri: Lansarea apelului pentru proiecte de traduceri literare 2017

515
europa creativa afis

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat luni, 12 iunie, apelul 2017 pentru proiecte de traduceri literare de maximum 2 ani în cadrul Programului Europa Creativă – Cultura, cu termen-limită de depunere în 25 iulie 2017, ora 12.00 (CET).

Editurile interesate să depună proiecte pot găsi mai multe detalii privind această licitație pe pagina Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Europa Creativă, prin Subprogramul Cultura, oferă sprijin pentru traducerea, publicarea și promovarea la nivel european a operelor de ficțiune. Componenta ”Proiecte de traduceri literare” finanțează traducerea și publicarea unui pachet de 3–10 opere (romane, nuvele, piese de teatru, poezie, benzi desenate, cărți de ficțiune pentru copii etc.) din și în limbile recunoscute oficial în țările eligibile. Sunt acceptate atât operele în format pe hârtie, cât și cele în format digital (e-books).

În plus, sunt acceptate și traducerile din latină și greaca veche. Lucrările de ficțiune trebuie să fi fost publicate anterior și să fie scrise de autori care sunt cetățeni sau rezidenți într-una dintre țările eligibile, cu excepția operelor scrise în latină și greaca veche. Operele nu trebuie să fi fost traduse în limba țintă, cu excepția cazului în care o nouă traducere corespunde unei nevoi clar evaluate și au trecut 50 de ani de la ultima traducere.

Bugetul total disponibil pentru această licitație este estimat la 2 milioane de euro. Valoarea maximă a grantului acordat de Uniunea Europeană pentru un proiect este de 100.000 de euroreprezentând 50% din bugetul total eligibil.

Detalii despre această componentă de finanțare găsiți și în secțiunea Traduceri literare a website-ului nostru.

Vă reamintim că Biroul Europa Creativă – Cultura vă poate oferi informații și asistență tehnică gratuită în procesul de elaborare și depunere a aplicației. Vă stăm la dispoziție prin e-mail, telefon și la sediul nostru în situația în care doriți să accesați această finanțare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.